Aanwijzingen voor iDevice met 128GB opslag in iOS 6.1 beta 5 gevonden

In iOS 6.1 beta 5 zijn aanwijzingen gevonden voor iOS-apparaten met 128GB opslagcapaciteit.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iphone-5s-possible-anodized-colorsNiet genoeg aan 64GB opslagruimte op je iPhone? Binnenkort komen er misschien iPhones en iPads met 128GB opslagruimte aan. In de vannacht vrijgegeven iOS 6.1 beta 5 zijn aanwijzingen gevonden voor iOS-apparaten met 128GB opslag. De betaversie geeft als waarde van de systeempartitie-key in BuildManifest nu ook de mogelijkheid van 128GB, zo ontdekte ontwikkelaar @iNeal. Apple heeft tot nu toe alleen 4, 8, 16, 32 en 64GB opslagruimte aangeboden op iOS-apparaten. Een upgrade naar 128GB zou dan de logische volgende stap zijn, bijvoorbeeld voor de iPhone 5S of de iPad 5. Na het uitpakken van de betaversie van iOS 6.1 en het vergelijken van de waarden van SystemPartitionPadding met oudere 6.0.x-firmware blijkt dat er inderdaad iets is gewijzigd. Dat wil uiteraard nog niet zeggen dat Apple er meteen iets mee gaat doen.

Update: Inmiddels is het mysterie opgelost: Apple heeft een 128GB iPad 4 met retinascherm aangekondigd, die vanaf 5 februari verkrijgbaar is.

Apple is de afgelopen jaren niet erg actief geweest met het uitbreiden van de opslagcapaciteit. Aanvankelijk maakte Apple bij elke nieuwe iPhone een sprong omhoog: de eerste generatie iPhone was vanaf 4GB verkrijgbaar, de iPhone 3G had minimaal 8GB en bij de iPhone 3GS koos Apple voor minimaal 16GB (een jaar later verscheen nog wel een budgetmodel met 8GB). Daarna stagneerde de groei van de opslagcapaciteit. De iPod touch liep een tijdlang voor op de iPhone, wat opslagruimte betreft. Maar ook die is tegenwoordig blijven steken op 64GB.

Je kunt je afvragen of het nog wel nodig is om de opslagruimte op iOS-apparaten uit te breiden. We bewaren steeds meer muziek en films in de cloud, zijn gewend geraakt aan streamen van audio en video via AirPlay en documenten zetten we liever bij Dropbox of Google Docs neer, dan alleen lokaal te bewaren op een iPhone, die immers zoek kan raken.

Hieronder kun je de waarden van SystemPartitionPadding vergelijken:

iOS-6.1-beta-5-partitie-nieuw

In de oude situatie (iOS 6.0) zag dat er zo uit:

iOS-6.0-partitie-oud

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
5 februari 2013 om 10:41
Onderwerp
Categorieën
Achtergrond, iOS
36 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.