Foto’s tonen mogelijke budget-iPhone

Foto's van de mogelijke budget-iPhone zijn opgedoken op het Chinese Weibo. De foto's tonen een nieuw, gebold en plastic ontwerp.

Budget-iphone 1Op het Chinese Weibo zijn foto’s van de mogelijke budgetversie van de iPhone opgedoken. Beide foto’s verschillen van kwaliteit en werden geplaatst op andere plekken binnen het sociale netwerk, maar tonen wel hetzelfde, gebolde ontwerp. De bolling in de achterkant zorgt ervoor dat de budget-iPhone erg veel lijkt op de iPhone 3G en iPhone 3GS. Op één van de foto’s is ook te zien dat de budget-iPhone is aangesloten op een Lightning-kabel, die Apple sinds de iPhone 5 gebruikt. Toch is het nog de vraag hoe legitiem de foto’s zijn: het getoonde ontwerp wijkt af van eerdere geruchten.

Geruchten over een mogelijke budget-iPhone spelen al langer. Apple zou een plastic variant op de iPhone op de markt willen brengen, om zo klanten te trekken die niet meer dan 600 euro voor een iPhone willen neerleggen. Daarmee zou Apple flink afwijken van wat ze tot nu toe hebben gedaan: in het verleden waren er wel goedkopere iPhones, maar dit waren vaak modellen van een vorige generatie met minder geheugen. Afgelopen week introduceerde Apple nog een iPod touch vijfde generatie met 16GB geheugen, die geen camera en Loop-bevestigingspunt heeft. Wellicht dat Apple met deze iPod experimenteert met manieren om goedkopere iDevices op de markt te brengen.

Budget-iPhone 2

Hoewel de foto’s kunnen aantonen hoe een budget-iPhone er uit komt te zien, kan het geen kwaad om enigszins sceptisch naar de beelden te kijken. Er bestaat immers altijd een kans dat iemand een nepversie inelkaar heeft geknutseld, om zo van twee minuten roem op het internet te genieten. Een Apple-logo is nergens te bekennen, wat betekent dat we ons enkel kunnen baseren op de plaatser van de foto’s en de getoonde Lightning-kabel. Nog een mogelijkheid is dat het gaat om een iPhone 5 of iPhone 5S in een vroege fase van het productieproces: de gebolde achterkant zou ook een beschermlaag kunnen zijn die bovenop de iPhone is geplakt, om hem zo te beschermen. Zeker zullen we pas van de budget-iPhone zijn als Apple hem aankondigt. Iets dat wellicht pas in 2014 gebeurt.

Bekijk ook ons concept van de budget-iPhone, gebaseerd op eerdere geruchten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2013, 13:07
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp budget iphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.