Flixchip maakt iPhone-geschikte opvolger van dvd

De Flixchip Muvifi zou de opvolger van de dvd moeten zijn. Met deze kaarten kun je een complete film meenemen en afspelen naar vier apparaten, waaronder iPhone en iPad.

flixchip muvifi filmsHet is de vraag of de wereld nog op een opvolger van de dvd zit te wachten. Nu we muziek en films digitaal kunnen opslaan heeft het alleen nog nostalgische waarde om een fysieke dvd in huis te hebben. De rest kan ‘in de cloud’ of op een lokale terabyte-harddisk. Toch denkt het bedrijf Flixchip iets gemaakt te hebben, dat de dvd kan vervangen: de muvichip. Dit is een plastic kaart ter grootte van een creditcard.

Je kunt de kaart gemakkelijk op zak kunt steken en een rekje met films neemt in de kast niet meer dan een schoenendoos in beslag. Elke kaart bevat steeds één film, die is opgeslagen op een magnetische chip. Deze steek je in de usb-poort van de muvifi (zie foto hieronder), een draadloos apparaat dat de film kan streamen naar vier apparaten tegelijk: een iPhone, iPad, Android-tablet of laptop.

De muvichip gaat volgende maand in productie en de eerste exemplaren worden rond augustus in de winkel verwacht. De prijs van een film is vergelijkbaar met een normale dvd. Daarnaast is Flixchip van plan om een uitgebreider apparaat te maken, de muvifi Plus, met zes poorten. Dit is een complete bioscoop op zakformaat: er zitten 6 usb-poorten in en je kunt naar 6 verschillende apparaten streamen waarbij je ook nog 6 verschillende films kunt afspelen. Het praktische nut is ons nog even niet duidelijk, maar het is mooi dat het kan. De Plus-versie zal ook Blu-ray ondersteunen en de films in standaard dvd-kwaliteit afspelen.

Hieronder een foto van de muvifi:

flixchip muvifi

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juni 2012, 14:10
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen chips, dvd, film

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.