iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Moet ik naar de dokter, TubePad, Treinverhalen en meer

Deze zaterdag in de App Gemist: Treinverhalen vult een klein beetje het gemis van Rails' persoonlijke rubriek op, ANWB heeft nieuwe Campinggidsen voor de iPhone uitgebracht en Dys helpt mensen met dyslexie.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

AG Header Moet ik naar de dokter iPhoneElke week passeren onvoorstelbaar veel nieuwe iPhone-apps de App Store-revue en iPhoneclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een app over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week korte verhalen uit de trein met Treinverhalen, een handige contactenlijst en Bootje Texel laat zien of je nog op het eiland kan komen die dag.


AG Treinverhalen iPhoneTreinverhalen – Het beste aan het NS-magazine Rails? De rubriek waarin onbekenden die elkaar ontmoet hebben in de trein elkaar aanschrijven, om de andere onbekende (“Jij, naar alcohol stinkende rode schoenen, groen uitgeleefd jasje maar wel een schattige kop“) nog eens te zien. Het zijn van die typische berichten uit de trein die je in de applicatie Treinverhalen ook wel kan tegenkomen. Omdat de applicatie recente berichten van Twitter laadt met de hashtag #trein, komen er echter ook heel andere zaken naar boven drijven.
Downloaden: Treinverhalen (gratis)

AG Savi People iPhoneSavi People – Savi People is niet de eerste iPhone-app die tracht met een uitgebreid adresboek te komen, maar de applicatie doet het wel bijzonder slim. Savi verbindt het adresboek van je iPhone aan je sociale netwerk-accounts op Twitter, Facebook en LinkedIn, maar zorgt er niet voor dat je daarna een standaard contactenlijst op de iPhone hebt die overloopt van de namen zonder telefoonnummers. In plaats daarvan bouwt Savi de database in de eigen applicatie, en kan je vanuit daar personen direct bellen, FaceTimen, sms’en en aanschrijven op de sociale netwerken.
Downloaden: Savi People (€0,79)

AG Moet ik naar de dokter iPhoneMoet ik naar de dokter? – Bespraken we onlangs nog een iPhone-app die ervoor kan zorgen dat je vaker een dokter bezoekt vanwege eigenaardige plekjes op de huid, daar beklimt nu een applicatie de App Store-top 25 die doktersbezoek juist mogelijk kan remmen. In de app wijs je een lichaamsdeel aan en kies je een categorie van klachten. De app stelt je vervolgens een aantal vragen en stuurt je aan de hand van je antwoorden naar een dokter. Of niet.
Downloaden: Moet ik naar de dokter? (€0,79)

AG Bootje Texel iPhoneBootje Texel – Bootje Texel is een iPhone-app waarmee je kunt zien of je de boot naar Texel nog gaat halen. De app is gemaakt door mobiele app-ontwikkelaar Veerder, die op Texel is gevestigd. Tijdens een promotieavond van de VVV Texel in april ontstond het idee voor de app. Veel mensen denken dat Texel moeilijk te bereiken is en het is onduidelijk wanneer de boot gaat. Vandaar dat het idee ontstond om een app te maken, die je duidelijk laat zien of je de boot nog gaat halen. Op basis van je huidige GPS-locatie, de nog te reizen afstand en de geschatte wachttijd krijg je te zien of je de eerstvolgende boot nog gaat halen.
Downloaden: Bootje Texel (gratis)

AG ShufflePlayer iPhoneShuffleplayer – In de bijna vier jaar dat de App Store uit is, zijn er zelfs op de meest simpele vlakken nog applicaties die iets handig doen ten opzichte van eerder uitgebrachte apps. Shuffleplayer is een nieuw uitgebrachte app met een uiterst simpele shuffle-functie voor de muziek die je op de iPhone hebt staan. In een handomdraai selecteer je muziekgenres en artiesten die je wel en niet wilt horen. Dan begint de afspeellijst die je muziek op willekeurige volgorde ten gehore brengt.
Downloaden: Shuffleplayer (gratis)

AG Het Verkeer Pro iPhoneHet Verkeer Pro – Niet langer verschillende apps voor allerhande verkeerszaken, maar een makkelijk gratis appje dat de zaken combineert. Het Verkeer Pro ambieert het andere apps voor files en flitsers overbodig te maken en biedt de functies beide onderdak. Daarnaast kan je in de toepassing het weer van het moment bekijken op verschillende weerkaarten, met onder ander een buienradar en een kaart waarop je het gemiddelde zicht kan zien. De files en flitsers worden eveneens op een kaart gepresenteerd.
Downloaden: Het Verkeer Pro (gratis)

AG TubePad iPhoneTubePad – App-ontwikkelaars zijn er over verdeeld: mag je nou wel of geen video’s van YouTube downloaden voor offline gebruik? De offline lees- en kijkdienst Pocket brandt zijn vingers er niet aan bijvoorbeeld; je mag er video’s mee klaarzetten voor offline gebruik, maar niet van YouTube. De iPhone-app TubePad doet niet zo moeilijk over het beleid van ‘s werelds grootste videosite. Sinds eind mei kan je YouTube-video’s downloaden met de applicatie en met de gloednieuwe versie 2.0 is zowel het bekijken als het binnenhalen van de video’s verbeterd.
Downloaden: TubePad (€0,79)

AG Challions iPhoneChallions – Heb je het spelletje waar je het langst naar hebt uitgekeken net verloren? Dan maak je toch van alle andere dingen een spelletje? Dat is wat Challions doet. Een gloednieuwe iPhone-app die van je Facebook één grote speelplaats maakt en van je Facebook-vrienden je uitgedaagden. Wie maakt de mooiste salade? Bewijs het maar met een foto. Hoe ver komt dat verduvelde Portugal op het EK? Vul je voorspelling in voor donderdag.
Downloaden: Challions (gratis)

AG Just Type iPadJust TypeApple zet een standaard notitie-app op de iPhone die je aan je moeder kan uitleggen. Logisch. Je hebt een lijst met notities en een zoekbalk om snel de juiste aantekening te vinden. Maar wat als je nèt iets meer orde wil, zonder dat je je aan het inmiddels tot tekstverwerker uitgegroeide Evernote wil wagen? Dan is Just Type een oplossing. Een kersverse gratis iPhone-applicatie waarin je notities verschillende kleuren kan geven, zodat je ze naar hartelust kan ordenen.
Downloaden: Just Type (gratis)

AG Smule Ocarina 2 iPhoneOcarina 2 – Toen de iPhone-app Ocarina in 2008 verscheen, was dat een grote sensatie. Het liet zien hoe vernieuwend de iPhone kon zijn: in plaats van tikken op het scherm moest je in de microfoon van de iPhone blazen om dit de Ocarina-fluit te bespelen. De app schoot meteen naar de nummer 1-positie in de App Store. Nu brengt ontwikkelaar Smule eindelijk Ocarina 2 uit, de opvolger. Het goede nieuws is dat Ocarina nog meer functies heeft gekregen en dat de app voortaan gratis te downloaden is.
Downloaden: Ocarina 2 (gratis)

AG Stereomood iPhoneStereomood – Na de deceptie van eerder deze week dat Spotify haar radiofunctie in Nederland en België alleen aan betalende Premium-leden beschikbaar stelt, is er nu een iPhone-applicatie uitgekomen die als troost kan dienen. In Stereomood voer je geen artiest in om een eigen radiostation te openen, maar kies je een van de vele stemmingen waar je in verkeert. Als je er eentje selecteert, zoekt Stereomood er eigenhandig nieuwe nummers bij die achter elkaar worden afgespeeld. De applicatie kost niets.
Downloaden: Stereomood (gratis)

AG Launch Center ProLaunch Center Pro – Meteen de camera-module van Instagram starten. Direct naar tweets zoeken in Tweetbot terwijl je eigen timeline op de achtergrond laadt. Meteen een sms versturen naar je moeder, die altijd ergens onderaan je laatst verstuurde berichten staat. Launch Center Pro is een nieuw initiatief van ontwikkelaar App Cubby. De iPhone-app vormt een startpagina die je meteen kan doorsturen naar specifieke handelingen in andere applicaties. De toepassing is gemaakt om tijd te winnen in handelingen die je misschien wel twintig keer op een dag doet.
Downloaden: Launch Center Pro (€2,39)

AG Gabi for Facebook iPhoneGabi – Niet iedereen is even blij met de officiële Facebook-app, om het voorzichtig uit te drukken. De nieuwste versie van het sociale netwerk op de iPhone scoort bijna 1200 één ster-waarderingen in de Nederlandse App Store. Gabi is een applicatie voor Facebook die het helemaal anders doet met een strakke interface, maar het is niet de app die Facebook vervangt. Gabi analyseert je Facebook-gegevens en legt de nadruk op de informatie achter je account: wie zijn je meest fanatieke fans, welke foto’s vinden vrienden het leukst, welke vrienden zijn nog single?
Downloaden: Gabi (€0,79)

AG Dys iPhoneDys – De iPhone-app Dys heeft als doel om mensen met dyslexie sneller te laten lezen. Dat doen ze door de letterafstand in teksten te vergroten. Uit onderzoeken en experimenten bleek namelijk dat kinderen 20 procent sneller kunnen lezen en tweemaal zoveel van de tekst onthouden als de afstand tussen de letters wordt vergroot. Onder andere de universiteit van Padua deed er onderzoek naar, waar cognitief wetenschapper Marco Zorzi spectaculaire resultaten zag.
Downloaden: Dys (gratis)

AG ANWB Campinggids 1 en 2ANWB Campinggids 1 en 2 – De ANWB heeft naast de papieren edities ook twee gloednieuwe apps van haar ANWB Campinggids uitgebracht voor de iPhone en iPod touch. Onderverdeeld in West- en Oost-Europa, bieden de gidsen uitgebreide informatie over campings in de buurt waarvan je je op dat moment begeeft. Naast een algemene beschrijving en prijsindicatie van de kampeerplaats, hebben de campings een cijfer gekregen en lees je algemene informatie over het land en diens gebruiken en feestdagen. De gidsen zijn volledig offline te gebruiken.
Downloaden: ANWB Campinggids 1 (€3,99, Zuid-West Europa), ANWB Campinggids 2 (€3,99, Midden en Oost-Europa)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.