iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Flipboard nu in het Nederlands

De geroemde nieuws-app Flipboard voor de iPhone, iPad en iPod touch is voortaan ook in het Nederlands te gebruiken. Je kan een grote reeks aan erkende Nederlandse nieuwsbronnen toevoegen aan je panelen.

Flipboard nu Nederlandstalig voor iPhoneDe bejubelde nieuws-app Flipboard heeft zonet een aansprekende update gekregen. De applicatie is nu in het Nederlands uitgevoerd. Dat betekent niet alleen dat de interface is aangepast van het Engels naar het Nederlands, maar betekent ook dat je in de applicatie over Nederlandse nieuwsbronnen beschikt. Zo kan je onder andere eenvoudig iCulture, de Volkskrant, het blog van André Kuipers en in Nederland populaire artikelen toevoegen aan je Flipboard.

Flipboard Nederland contentgids iPhoneDe interface van Flipboard 1.9.3 is niet geheel in het Nederlands uitgevoerd als je al een account op de nieuws-app had. Als je eerder al Amerikaanse nieuwscategorieën als panelen aan je Flipboard toevoegde, blijven die bijvoorbeeld News en Technology heten. Begin je met een schone lei, dan zijn de namen van de panelen die je toevoegt aan je Flipboard wel Nederlandstalig. De nieuwsselectie daarin blijft echter op Amerikaanse leest geschoeid. Als je Nederlandstalige websites wilt lezen, druk je als altijd op het rode vaantje bovenin, Daar prijkt nu de nieuwe contentgids Nederland. Daar zie je een overzicht van de nieuwsbronnen die je als panelen kan toevoegen.

We zijn er mee verguld dat iCulture van meet af aan in het Nederlandse overzicht is opgenomen, maar de keuze voor de bronnen is verder ogenschijnlijk wat willekeurig. De Volkskrant, Foksuk.nl, Marketingfacts en het nieuwsblog van NRC.next lijken voor de hand liggende keuzes, maar daarnaast tref je bijvoorbeeld ook de op Facebook geplaatste foto- en videostream van Hockey.nl, waar in geen velden of wegen een nieuwsbron van onze volkssport nummer één is te vinden. Andere opvallende panelen die je kan toevoegen: Instagram-foto’s van Friesland, het gemeentemuseum in Den Haag en het programma van poppodium Tivoli in Utrecht.

Flipboard Nederlandstalige iCulture-feed iPhoneEr zijn ook twee algemene panelen die je kan toevoegen: Populair in Nederland en Nieuws uit Nederland. De eerste toont links van Twitter en Instagram die veel retweets en likes krijgen, de tweede leunt zwaar op erkende Nederlandse nieuwssites als NU.nl, NOS.nl, RTL, kranten en bijvoorbeeld Elsevier.

Er zijn meer vernieuwingen in Flipboard doorgevoerd los van de Nederlandse nieuwsselectie. Zo wordt YouTube voortaan herkend als bron. Meld je je in Flipboard aan op je YouTube-account, dan stromen de laatste video’s van je gevolgde kanalen er automatisch binnen. Daarnaast kan je ook het sociale netwerk Google+ aan de dienst verbinden, en loopt zo ook de berichtenstroom uit je Circles (groepen) aldaar binnen.

Downloaden: Flipboard (gratis, universele app)

Zie je de contentgids Nederland niet staan? Flipboard herinstalleren helpt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juni 2012, 10:22
Categorie Nieuws
Onderwerpen flipboard, nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.