FlexBright-icon

Met FlexBright voorkom je vermoeide ogen door je iPhone-scherm

FlexBright komt je ogen te hulp en past de helderheid van je iPhone-scherm handmatig aan. Ook geeft de app je een waarschuwing als je een bepaald percentage blauw licht bereikt, wat voor vermoeide ogen kan zorgen.

FlexBright-icon Er zijn al heel wat schermdimmende apps die geprobeerd hebben om in de App Store te komen, maar zoals we bij f.lux hebben gezien staat Apple zelfs het sideloaden van deze apps niet toe. FlexBright dimt daarom je iPhone-scherm niet verder dan iOS toestaat, maar maakt je vooral bewust van de vermoeide ogen die je door een smartphonescherm kunt krijgen.

Omdat FlexBright (link) zich dus aan de regels van iOS lijkt te houden, hoef je deze app niet via een omweg met sideloading op je apparaat te installeren. FlexBright staat gewoon in de App Store en heeft wat interessante functies in huis.

FlexBright dimt het scherm voor jou

Zo kan FlexBright het scherm van je iPhone dimmen aan de hand van het tijdstip van de dag. Je iPhone kan zich natuurlijk automatisch aanpassen aan donkere en lichte omgevingen, maar met FlexBright kun je ervoor zorgen dat je iPhone bijvoorbeeld om zeven uur ‘s avonds standaard op 60% helderheid staat. Handig voor mensen die iedere dag handmatig de helderheid aanpassen en dit proces willen automatiseren.

Met de app kun je zowel voor overdag als ‘s avonds een specifieke helderheid instellen. In een grafiek kun je precies zien hoe de felheid van je display door de dag verandert. FlexBright wordt echter pas echt interessant dankzij de Eyestrain Warning, die je waarschuwt als je ogen teveel aan het blauwe licht van je iDevice blootgesteld zijn.

FlexBright alarm

Widget in het Berichtencentrum FlexBright Dankzij een widget in het Berichtencentrum kun je aan een rood balkje zien hoeveel smartphonelicht je ogen al te verduren hebben gekregen. Zodra je een melding ontvangt weet je dat je aan het dagelijkse maximum zit, en het misschien slim is om de iPhone wat vaker te laten liggen. Daarnaast geeft FlexBright je op dat moment wat oefeningen die je ogen tot rust moeten laten komen.

Teveel blauw licht zou namelijk voor slaapproblemen kunnen zorgen, iets wat Apple binnenkort oplost met Night Shift. Deze nieuwe functie van iOS 9.3 geeft je iPhone-scherm een oranje gloed, wat de uitstoot van blauw licht vermindert. De vraag is dus hoe lang Apple FlexBright toestaat in de App Store, want hoewel de app dus geen oranje gloed over je scherm legt, past het wel op de achtergrond de helderheid van je iDevice aan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2016, 20:20
Categorie Apps
Onderwerp helderheid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.