Fleksy keyboard

Fleksy-toetsenbord krijgt na maanden stilstand weer nieuwe functies

Fleksy stond na de overname door Pinterest maandenlang stil. Nu is er een nieuw ontwikkelteam dat Fleksy weer gaat reanimeren. De komende maanden kunnen we een grote update en veel nieuwe functies verwachten.

Toen het Fleksy-toetsenbord vorig jaar werd overgenomen door Pinterest, stopte daarmee ook abrupt de verdere ontwikkeling. Doodzonde natuurlijk, maar het is inmiddels gebruikelijk geworden na een overname. Meestal gaat de betreffende app er niet op vooruit. Pinterest beloofde dat Fleksy zou blijven bestaan en minimale updates zou krijgen, maar veel kwam er niet van. Gelukkig is er weer hoop voor de fans van Fleksy: het ontwikkelteam van Thingthing gaat de app onder handen nemen.

Fleksy keyboard

Fleksy verder ontwikkeld door Thingthing

Thingthing is een in Barcelona gevestigde ontwikkelstudio die ook al een eigen toetsenbord-app voor de iPhone maakt (link). Zij gaan de verdere ontwikkeling van Fleksy verzorgen, terwijl de oorspronkelijke makers uitsluitend zullen blijven werken aan hun Pinterest-projecten. Zij zullen dus niet meer betrokken zijn bij de verdere ontwikkeling.

De komende maanden zullen we heel wat verbeteringen gaan zien aan de app, waaronder nieuwe thema’s en extensies, meer nadruk op privacy, een autocorrectie-functie en nieuwe diensten. De ontwikkelaars zijn van plan om ‘s werelds eerste Keyboard as a Platform (KaaP) te ontwikkelen, waarbij er allerlei diensten in het toetsenbord worden ingebouwd. Of dat onoverzichtelijk wordt, zullen we de komende maanden gaan zien.

Vandaag brengt het team alvast een kleine update van Fleksy uit, waarin de belangrijkste bugs zijn opgelost. Komende herfst kunnen we een “erg, erg grote” herlancering verwachten. Denk daarbij aan meer talen, meer diensten, meer aanpassingsmogelijkheden en een betere autocorrectie. Het team is van plan om Fleksy vanaf nu weer regelmatig te updaten en uit te breiden met allerlei extensies. Ze denken daarbij aan Spotify, YouTube en dergelijke. Ook het design en het logo wordt aangepast, maar de naam Fleksy blijft wel gewoon bestaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2017, 21:00
Categorie Apps
Onderwerpen fleksy, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.