Fleksy vernieuwt zichzelf in versie 8.0.

Fleksy laat je sneller typen dan ooit met nieuwe woordsuggesties

Fleksy is er vandaag weer een stuk beter op geworden. Het populaire alternatieve toetsenbord heeft de woordsuggesties voor iOS uitgebreid, en laat nu woorden zien in een klein balkje onder het tekstvak.

Fleksy vernieuwt zichzelf in versie 8.0.

Fleksy (link) was altijd al een van de populairste alternatieve toetsenborden voor iOS, en die positie wordt vandaag alleen nog maar versterkt. Versie 8.0 is vanaf nu beschikbaar in de App Store, en voegt woordsuggesties toe terwijl je aan het typen bent. Ook in het Nederlands!

Met de komst van iOS 8 konden ontwikkelaars zelf een toetsenbord voor iOS maken, en Fleksy was er als de kippen bij om met een goed alternatief voor die van Apple te komen. In onze review van Fleksy prezen we de app destijds al voor de Nederlandse woordsuggestie, een functie die de app als een van de eerste had.

Fleksy voegt uitgebreide woordsuggesties toe. Fleksy 8.0 is nu beschikbaar in de App Store.

Woordsuggesties prominent in beeld

Deze woordsuggesties worden nu uitgebreid met woordsuggesties die in een klein balkje onder de tekstbalk verschijnen. Hier kun je snel het juiste woord intikken als je nog maar en paar letters ingevuld hebt. Zo verschijnen de woorden Hij, Het en Heeft in beeld als je alleen de H invoert.

Om dit te doen zul je wel het Nederlandse woordenboek van Fleksy moeten downloaden. Dit doe je in de instellingen van de app onder het kopje Languages. Daar zoek je Nederlands op en kun je hem direct instellen op QWERTY of een andere toetsenbordindeling. Als je deze suggesties liever niet hebt kun je ze uitzetten in de instellingen bij Display Predictions.

Naast de handige woordsuggestie worden de prestaties van Fleksy in versie 8.0 ook verbeterd. Ook kun je nu ‘Smart Spacing’ activeren, zodat er automatisch een spatie wordt ingevuld als je een punt weggezet. De update voor Fleksy is nu beschikbaar in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2016, 18:02
Categorie Apps
Onderwerpen fleksy, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.