Fitbit Ultra: nieuwe fitness-tracker met iPhone-app

De Fitbit Ultra is een nieuwe fitness-tracker die elke beweging in de gaten houdt. Het apparaatje kost 100 dollar en er hoort een iPhone-app bij, die later deze maand beschikbaar komt. Het handige van de Fitbit, is dat je niet steeds eraan hoeft te denken. Apps als RunKeeper moet je handmatig opstarten en zul je […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

fitbit-ultraDe Fitbit Ultra is een nieuwe fitness-tracker die elke beweging in de gaten houdt. Het apparaatje kost 100 dollar en er hoort een iPhone-app bij, die later deze maand beschikbaar komt. Het handige van de Fitbit, is dat je niet steeds eraan hoeft te denken. Apps als RunKeeper moet je handmatig opstarten en zul je alleen gebruiken als je echt met een sportoutfit aan op pad gaat. Terwijl je overdag met trappenlopen en lopen naar je werk ook heel wat lichaamsbeweging krijgt. Apps als RunKeeper maken gebruik van de GPS-functie en trekken daardoor je batterij sneller leeg dan je zou willen. De Fitbit Ultra is een mooi alternatief: het is een clip die je aan je kleding kan bevestigen en die ongemerkt bijhoudt dat je in beweging bent.

De clip houdt de hele dag in de gaten hoeveel lichaamsbeweging je krijgt. Met één knop en een OLED-schermpje ziet het apparaatje er strak en onopvallend uit. De Fitbit Ultra is zo klein als een usb-stick, weegt bijna niets en is makkelijk te bevestigen. Je kunt de stick ook gewoon in je broekzak stoppen. Zodra je in beweging komt wordt dat vastgelegd. Als je meer dan 15 minuten binnen een straal van 7,5 meter van je computer komt, worden de gegevens automatisch uitgewisseld. Alle wijzigingen en prestaties zijn vervolgens op je Mac af te lezen. De Fitbit Ultra is een soort stappenteller, die elke stap en beweging vastlegt. Hij bevat een MEMS 3D-bewegingssensor en een hoogtesensor, zodat het apparaatje ook traplopen kan herkennen. De app kan ook je slaapgedrag in de gaten houden, net als de Jawbone Up, die nog steeds niet op de markt is verschenen.

Alle informatie wordt vastgelegd op de website fitbit.com, in de vorm van een dashboard. Je kunt ook invullen hoeveel calorieën je hebt geconsumeerd of aangeven wat je streefgewicht is. Gelukkig is dit niet verplicht. Momenteel ben je voor het raadplegen en analyseren van de informatie nog aangewezen op de website, maar je kunt straks ook via een iPhone-app de informatie opvragen. Daarbij is het ook mogelijk om informatie van andere bronnen op te vragen, bijvoorbeeld het inlezen van je gewicht van de Withings Wi-Fi weegschaal. Maar op het apparaatje zelf is ook van alles af te lezen. Het blauwe scherm wordt geactiveerd op het moment dat je de Fitbit Ultra oppakt en toont dan een motiverende boodschap, zoals “Let’s go!”. Door op een knop te drukken verschijnen de statistieken, zoals het aantal stappen, de afstand, aantal verbrande calorieën, aantal trappen dat je hebt beklommen.

Een volle batterij gaat 5 tot 7 dagen mee. In een uur heb je de Fitbit Ultra weer opgeladen, klaar om je bewegingen te tracken.

Meer info: fitbit.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2012, 12:58
Categorie Accessoires
Onderwerpen fitbit, quantified self

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.