‘Apple werkt aan nieuwe iPad-app voor tv-diensten’

Apple werkt aan een nieuwe iPad-app voor tv-diensten. Dat zegt de invloedrijke techblogger Robert Scoble. De dienst met films en tv-series zou gekoppeld zijn aan een enorm datacenter.

ipad-movieWe kunnen in Nederland nog maar net films huren via onze Apple TV’s of er zijn alweer nieuwe geruchten. Apple zou bezig zijn met een geheim project, om een iPad-app te ontwikkelen waarmee ze het de kabeltv-aanbieders lastig gaan maken. Het gerucht komt van Robert Scoble, een bekende tech-blogger met heel wat connecties. “Ik hoor dat Apple aan een nieuwe iPad-app werkt, die eruit ziet als DirecTV zonder de schotel”, zei Scoble.

De invloed van Steve Jobs op de app zal groot zijn, met een enorm contentaanbod. De reden waarom Apple een gigantisch datacenter in North-Carolina heeft gebouwd, zou niet alleen te maken hebben met iCloud, maar ook met de gigantische hoeveelheid films en series die Apple wil gaan aanbieden. Misschien zal er op de Let’s Talk iPhone-keynote al iets worden aangekondigd, bijvoorbeeld over de drie schermen-strategie van Apple, waarbij je op de computer, mobiel apparaat en het tv-scherm content kunt bekijken. Hoe dan ook, een dergelijke dienst zal aanvankelijk vooral op de Amerikaanse markt zijn gericht, bijvoorbeeld door samenwerking met Nexflix.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2011, 11:41
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.