Let’s Talk iPhone-keynote op 4 oktober 2011: hoe kan ik het volgen?

Apple gaat op 4 oktober 2011 tijdens het evenement 'Let's Talk iPhone' nieuwe producten aankondigen. In dit artikel lees je hoe je het evenement kunt volgen via liveblog, videostream, Twitter en onze app. Let op: Apple heeft geen livestream vanuit de zaal!
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone inviteDinsdagavond om 19:00 uur Nederlandse tijd zal voor iPhone-bezitters de grootste aankondiging van het jaar plaatsvinden. Na 15 maanden krijgen we eindelijk de nieuwe iPhone(s) te zien. Natuurlijk wil je niets missen! We gaan zorgen dat je op 4 oktober meteen op de hoogte bent van de aankondigingen, ook als je op dat moment niet bij de computer kunt zitten. Samen met One More Thing gaan we een live videostream verzorgen, waarin we informatie en commentaar geven rondom de aankondigingen. Als er iets nieuws te melden is, lees je dat op ons Twitter-account @iphoneclub (ook op je iPhone te volgen). Daarnaast sturen we push-notificaties via onze eigen iPc app.

Kan ik een live-uitzending vanuit de zaal bekijken?

De afgelopen jaren heeft Apple slechts één twee keer een live videostream vanuit de zaal aangeboden. Alle andere keren moest je vertrouwen op liveblogs vanuit de zaal. De video-opname kwam pas een paar uur later beschikbaar op de website van Apple. Ook deze keer zal er géén officiële livestream vanuit de zaal zijn. Wellicht dat er bloggers zijn die proberen om via Ustream of Qik een videostream uit te zenden, maar de kwaliteit zal niet optimaal zijn. De snelste manier om op de hoogte te zijn, is om de liveblogs te volgen vanuit de zaal.

Dit artikel verscheen al eerder op iPhoneclub, maar vanwege grote vraag naar deze informatie publiceren we ‘m nog een keer.

Liveblogs zijn onder andere te vinden bij:

Er zijn ook websites die liveblogs beloven, maar niet zelf in de zaal zitten. Het heeft weinig zin om deze websites te volgen, aangezien zij niet veel meer doen dan vertalen wat op de andere sites is verschenen. Op iPhoneclub zullen we dan ook geen liveblog gaan doen, maar via Twitter en push notificaties van de iPc-app de belangrijkste aankondigingen bekendmaken. Ook zullen we via een gezamenlijke videostream van iPhoneclub en OMT meteen commentaar geven op de aankondigingen. Al tijdens de keynote zullen er op de site artikelen verschijnen, waarin de aankondigingen op een leesbare en overzichtelijke manier zijn samengevat.

Apple heeft inmiddels definitief aangegeven dat er GEEN live videostream vanuit de zaal zal zijn.

Waar kan ik wel beelden zien?

Apple stelt zo’n twee tot drie uur na de keynote een Quicktime-video beschikbaar, zodat je achteraf de hele presentatie kunt zien, met alles wat er is aangekondigd. Wil je tussendoor iets zien, dan kun je natuurlijk ook naar de gezamenlijke videostream van iPhoneclub en OMT kijken. Het relevante daarvan, is dat de nadruk zal liggen op nieuws dat interessant is voor Nederlandse en Belgische gebruikers: wanneer komt de iPhone in ons land? Hoeveel gaan ze in euro’s kosten? Welke operators gaan ze verkopen?

Kan ik tijdens de keynote nog wel op iPhoneclub terecht?

Op onze homepage zal tijdens de keynote de videostream van iPhoneclub/OMT te zien zijn. Afhankelijk van de drukte op de site zullen we maatregelen nemen om overbelasting van de server te voorkomen. Indien nodig schakelen we over op een ‘kale’ homepagina waar je het nieuws kunt lezen. Je kunt tijdens de keynote nog wel gewoon terecht op ons iCulture forum. Het kan voorkomen dat reacties bij de artikelen aanvankelijk gesloten zijn. Zodra de serverbelasting het toelaat, zullen we de reacties weer openzetten. Je kunt ondertussen gewoon op het forum reageren, ook op pas verschenen nieuwsberichten.

Wat raden jullie aan om te doen?

Beslis zelf in welke categorie je valt:

  • Extreme fanboy: volg de Amerikaanse liveblogs en de hashtag #iphone op Twitter, zodat je alles als eerste weet.
  • Relaxte fanboy: volg onze Twitter-feed of push notificaties en kijk ondertussen naar onze videostream.
  • Geïnteresseerde iPhone-bezitter: wacht rustig onze artikelen af, waarin we de aankondigingen overzichtelijk op een rijtje zetten.

Hebben jullie een liveblog?

We kondigen alle belangrijke nieuwtjes aan via ons Twitter-account @iPhoneclub en zoals gezegd via de push-notificaties via onze iPc app. We hebben besloten om net als voorgaande keren géén liveblog te doen. Dat heeft een aantal redenen:

  • Omdat we zelf niet in de zaal zitten, zou het bijhouden van een liveblog betekenen dat we domweg de berichten van andere liveblogs overtikken. Dat voegt weinig toe, omdat je als lezer dan net zo goed de Amerikaanse liveblogs kunt volgen.
  • Niet iedereen is benieuwd welke trui Scott Forstall op het podium draagt en welke ontwikkelaars hij heeft meegenomen voor een demonstratie. Een liveblog levert een hoop onzinnige wetenswaardigheden op, waar veel mensen domweg niet op zitten te wachten. Bovendien wordt zo’n opsomming van belangrijke en onbelangrijke feitjes nogal snel onoverzichtelijk.

Vandaar dat we alleen de hoogtepunten en de belangrijke aankondigingen zullen communiceren. De redactie zal alle aankondigingen zo snel mogelijk samenvatten in een serie overzichtelijke en lekker leesbare artikelen.

Ben je gebruiker van de iPc-app en heb je een abonnement op de push notificaties, hou er dan rekening mee dat je tussen 19:00 en 21:00 uur erg veel berichten binnenkrijgt (ca. 20 tot 25 stuks). Vind je dat teveel, dan is ons advies om de push-berichtgeving voor onze app tijdelijk uit te schakelen via Instellingen > Berichtgeving > iPc op je iPhone, iPod touch of iPad.

Kan ik ook meepraten of suggesties doen?

Tijdens de keynote kun je op Twitter (@iPhoneclub) je opmerkingen kwijt. Het heeft geen zin om aankondigingen van nieuwe producten of diensten door te sturen, want wij volgen de keynote natuurlijk ook al op de voet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2012, 0:47
Categorieën Apple, Round-up
Onderwerp evenement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.