Fitbit Flex-armband vanaf vandaag verkrijgbaar

De Fitbit Flex, Fitbit's slimme armband met iPhone-verbinding, kan vanaf vandaag worden besteld. Eerder werd de Flex al aangekondigd.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

fitbit flexVanaf vandaag kun je de Fitbit Flex bestellen, een armband die vergelijkbaar is met de Nike+ Fuelband. Fitbit maakte voorheen de Fitbit Zip en Fitbit One, twee kleine apparaatjes die je aan je kleding bevestigt. Het gevaar daarvan is dat je de Fitbit zomaar in de wasmachine kunt gooien, als je niet oplet. Met deze nieuwe armband Fitbit Flex is de kans wat kleiner. We schreven eerder al over de Fitbit Flex, toen het accessoire werd aangekondigd.

Vanaf vandaag is de Flex te bestellen in de kleuren zwart of slate, dat op de foto’s eerder wat naar blauwgroen neigt. De rode en mintgroene versies op de foto hiernaast zijn nog niet te krijgen. De prijs ($99) van de Fitbit Flex is een stuk gunstiger dan die van de Jawbone Up ($130) en Nike+ Fuelband ($150).

De app telt niet alleen je stappen, maar houdt ook je slaapbewegingen in de gaten en heeft koppelingen met fitnessapps. Maar Fitbit is relatief laat met het uitbrengen van zo’n armband: zowel Nike en Jawbone hebben al geduchte alternatieven uitgebracht. Fitbit denkt echter een paar unieke functies te hebben: de Flex maakt bijvoorbeeld gebruik van Bluetooth 4.0. Hierdoor verbruikt de armband minder stroom dan andere Bluetooth-accessoires, maar moet je wel minstens een iPhone 4S hebben. Het is hierdoor makkelijker de Fitbit Flex te synchroniseren met je iPhone dan bijvoorbeeld de Jawbone Up, die je aan moet sluiten op de geluidspoort van je iPhone. De Nike FuelBand synchroniseert ook via Bluetooth, maar dit moet je met de hand doen. De Fitbit Flex doet dit een paar keer per dag automatisch.

Meer informatie: Fitbit Flex
Kopen: iCulture Shop: Fitbit (€99,-)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2013, 10:45
Categorie Accessoires
Onderwerp fitbit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.