FBI gaat iPhone gebruiken om vingerafdrukken te scannen

De Amerikaanse FBI gaat in 2012 de iPhone gebruiken om vingerafdrukken te scannen van verdachten. De mobileOne van Fulcrum, een speciaal accesoire, moet dit mogelijk maken.

FBI iPhone FulcrumEen accessoire voor de iPhone van Fulcrum zorgt ervoor dat de FBI binnnenkort vingerafdrukken kan scannen. FBI-agenten kunnen de accessoire mobileOne aan hun iPhone bevestigen om zo bijvoorbeeld een reis naar het bureau om een vingerafdruk te scannen te voorkomen. Omdat het apparaatje aan de iPhone bevestigd zit, kan hij namelijk de mobiele dataverbinding hiervan gebruiken om gescande afdrukken meteen te vergelijken met de database.

De mobileOne-vingerafdrukscanner voor de iPhone zal vanaf 2012 uitgebreid worden getest door de FBI. Wordt het accessoire goedgekeurd, dan kan hij uiteindelijk ook door de politie worden ingezet.

Het accessoire maakt met reden alleen gebruik van de iPhone. Ken Nosker, president van Fulcrum Technologies, zegt dat de iPhone het meest stabiele platform is om hun apparaat voor te produceren. Omdat er tientallen Android-smartphones op de markt zijn, zou het lastiger zijn om het apparaat universeel te laten werken met Google’s besturingssysteem.

Dit is niet de eerste keer dat de de Fulcrum mobileOne hier op iPhoneclub voorbij komt. In mei schreven voor het eerst over het accessoire, dat toen nog niet werd gebruikt door de FBI. In juli dook er een soortgelijk accessoire op, dat toen werd getest door de lokale politie in het Amerikaanse Massachusetts en Arizona.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 december 2011, 21:15
Categorieën Accessoires, Achtergrond, iDevices
Onderwerpen fbi, politie, skyscanner, vingerafdruk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.