FastCap icon

Video-app FastCap begint meteen met opnemen

Zo snel mogelijk een filmpje maken? Daar wil de camera-applicatie FastCap bij helpen. Deze app begint meteen met filmen, waardoor je video direct wordt vastgelegd.

FastCapHet is ons allemaal wel eens overkomen: je wil snel een filmpje maken op de iPhone, maar raakt verzand in allemaal opties. Je moet in de camera-app eerst naar de juiste modus vegen voor je mag beginnen met opnemen, waarna je ook nog eens op de ronde record-knop moet drukken. Dat belooft de nieuwe iOS-app FastCap veel sneller te doen. Zodra je FastCap opstart begint de app met filmen.

Achteraf kun je onnodige seconden uit de video knippen, zodat je alleen nog maar de beelden overhoudt die je graag wilde hebben. Deze video sla je op in de camerarol van je iPhone, of je deelt hem op Twitter, Facebook of via e-mail.

FastCap: sneller videofilmer kan niet

FastCap belooft de snelste camera-app voor de iPhone te zijn, maar concurreert wel met Apple’s eigen Camera-applicatie. Want hoewel FastCap vele malen sneller begint te filmen dan de officiële app, kun je Apple’s variant rechtstreeks vanaf het ontgrendelscherm openen. Zit je iPhone in je broekzak? Dan moet je eerst je wachtwoord invoeren of Touch ID gebruiken, waarna je de app op het iconenscherm aantikt. Apple’s Camera-app is met een veeg vanaf het ontgrendelscherm meteen toegankelijk, maar vereist weer dat je de juiste modus eerst activeert. FastCap voelt veel sneller aan – maar als je de twee met een timer vergelijkt is het verschil niet héél groot.

FastCap richt zich uitsluitend op snelheid, maar is verder niet heel uitgebreid. Je kunt snel een video schieten en er een paar seconden uitknippen, maar veel meer is er eigenlijk niet mogelijk. Je hoeft niet te rekenen op een veelzijdige videobewerker met effecten en filters. Nog een nadeel: de app neemt enkel op in portretmodus, waardoor het niet mogelijk is om het beeld te kantelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2015, 11:06
Categorie Apps
Onderwerp camera

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.