Fabrikanten: ‘Tweede generatie iPad heeft geen 7 inch scherm’

De volgende generatie iPad komt waarschijnlijk pas volgend voorjaar en is niet voorzien van een 7 inch scherm, zo blijkt uit informatie van fabrikanten.

ipad newApple is ongetwijfeld al bezig met een opvolger van de eerste generatie iPad. Er gingen geruchten dat het daarbij om een variant met 7 inch scherm zou baan, maar volgens fabrikanten is dat niet het geval. Digitimes heeft van componentleveranciers gehoord dat Apple touchscreens en versterkte glasplaten gaat bestellen voor een nieuwe iPad, die eveneens een 9,7 inch scherm krijgt. De leveranciers verwachten dat ze begin 2011 de onderdelen moeten leveren. De eerste generatie iPad verscheen in april 2011 op de markt en dat past bij Apple’s voorkeur voor vaste lanceermomenten.

Toch waren er ook al geruchten dat Apple nog voor de kerst een nieuwe iPad wilde uitbrengen om beter te concurreren met de Samsung Galaxy Tab, die gisteren in de VS werd aangekondigd.

Fabrieken van TPK Touch Solutions, Wintek, Cando en Chimei Innolux zijn bezig om de ultradunne glasgebaseerde touchscreens door Apple te laten goedkeuren. Het is nog niet duidelijk welke nieuwe functies er in de tweede generatie iPad zitten, maar een FaceTime-chatfunctie en een camera/webcam maken grote kans.

De verkoop van de iPad loopt in ieder geval als een trein. CEO Brian Dun van elektronicaketen Best Buy heeft aangegeven dat de iPad behoorlijk kannibaliseert op de verkoop van laptops, tot wel 50 procent. Het is te lezen in een interview in de Wall Street Journal, waar Dun uitlegt dat zijn bedrijf zich meer op digitale gadgets zoals smartphones, ebookreaders en iPods gaat richten. En de Europese elektronicaketen Dixons denkt dat de iPad komende kerst hét populairste cadeau gaat worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2010, 14:02
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen componenten, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.