Path-To-Luma-Header

Path to Luma: prachtige iOS-puzzelgame en helemaal gratis

Path To Luma zou zomaar eens de grote volgende gamehit in de App Store kunnen worden. In de puzzelgame bestuur je een kleine robot, die van planeet naar planeet reist om ze duurzame energie te geven.

Path-To-Luma-Header
Bij gratis games in de App Store is het altijd maar de vraag of het spel in kwestie ook echt nul euro kost. The Path To Luma is een welkome uitzondering en is zonder advertenties en in-app aankopen dus echt helemaal gratis te downloaden. Fijne bijkomstigheid: het is ook nog eens een hele toffe puzzelgame.


In Path to Luma, gemaakt door het team dat ons eerder verraste met Horn, besturen we SAM,een robotje dat de nobele taak op zich genomen heeft om het universum te voorzien van duurzame energie. In de game bezoek je een twintigtal dorre, barre planeten die je weer tot leven wekt voordat je doorgaat naar de volgende zwevende rots in de ruimte.

Dit gaat gepaard met indrukwekkende visuele effecten, die vooral dankzij het treffende kleurgebruik prachtig uit de verf komen. Daarnaast is geen een wereld hetzelfde, waardoor de game nooit saai of eentonig wordt.

Path-to-luma Path-to-luma

Slim bedachte puzzels

Iedere puzzel bestaat uit een aantal verschillende onderdelen. Eerst moet SAM een speciale staf bemachtigen, die hij vervolgens in een speciale standaard moet zetten om het level af te ronden.

Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, en om SAM van punt A naar punt B te loodsen zul je de nodige puzzels op moeten lossen. Verplaats bijvoorbeeld platformen om ravijnen te doorkruisen, en activeer batterijen om gesloten deuren open te maken.

De besturing is simpel, en vooral de manier waarop Path to Luma gepresenteerd wordt, maakt deze puzzelgame de moeite waard. Voor de liefhebbers: Austin Wintory verzorgt de muziek, wat hij eerder ook deed voor games als Journey en The Banner Saga.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
14 augustus 2015 om 17:00
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.