Pebblebee-stone

Pebblebee Stone: Slimme kiezelsteen doet wat jij wil

Dit ogenschijnlijk onschuldige kiezelsteentje is naast een tracker ook een slimme knop, die je met de iPhone-app tal van functies kunt geven. Maak een foto, bestel een pizza of doe de lampen er mee uit.

Pebblebee-stone
Sleutelhangers waarmee je de locatie van je spullen kunt achterhalen kennen we inmiddels wel, maar de Pebblebee Stone wist toch onze interesse te wekken. Door een itemtracker te combineren met een slimme knop, is het een veelzijdige en handige gadget voor aan je sleutelbos.


Enerzijds is de Pebble Stone een handige manier om de locatie van je spullen altijd op te vragen. Hang hem bijvoorbeeld in je auto en je kunt op je iPhone zien waar hij geparkeerd staat, of klik hem aan de halsband van je kat om te weten als hij te ver wegloopt.

Pebblebee Stone: je weet altijd waar het steentje is

Je kunt de Pebblebee zo instellen dat je een alarm ontvangt als hij beweegt, of als hij een bepaald gebied verlaat. Net zoals de Smart Tracker 2, iTraq en talloze andere gadgets dat al doen. Ook is er een thermometer ingebouwd. Op de Pebblebee Stone iOS-app kun je zien hoe dichtbij het steentje is.

Pebblebee-app

Wat de Pebblebee Stone de moeite waard maakt is de slimme knop die in deze item tracker verstopt zit. Via de bijbehorende iOS-app stel je in wat er gebeurt als je de knop indrukt. Schakel je lichten uit, bel je favoriete contactpersoon, maak een foto of start je afspeellijst.

Twee functies tegelijk

Je kunt maximaal twee functies tegelijk instellen in de knop, waarbij je de ene activeert als je de knop snel aantikt, en de ander aanzet door de knop wat langer ingedrukt te houden. Als voorbeeld geven de makers het intikken van de knop om een selfie te maken, die je vervolgens naar Facebook en Twitter stuurt door de Pebblebee-knop ingedrukt te houden. De app werkt samen met IFTTT, waardoor de mogelijkheden ervan eindeloos zijn.

Bekijk ook

IFTTT op je iPhone en iPad gebruiken

Met IFTTT kun je allerlei zaken automatiseren. Er zijn meer dan 50 miljoen mogelijkheden en het werkt met allerlei apps, diensten en apparaten. IFTTT wordt vooral gebruikt voor smart home-toepassingen en in deze gids leggen we alle mogelijkheden uit.

De Indiegogocampagne voor de Pebblebee Stone is een groot succes. Niet zo gek ook, want bij een donatie van 25 dollar (€22,40) krijg je al een exemplaar thuisgestuurd in november.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.