iPad-standaard Snowstorm maakt toetsenbord overbodig

Snowstorm zorgt ervoor dat je kunt typen op het bureau, zonder dat dat je een apart toetsenbord voor de iPad nodig hebt. Dankzij een projectie op het tafelblad.

Al maanden horen we geruchten over een iPad Pro voor het bedrijfsleven. De grootste uitdaging lijkt daarbij: kun je werknemers, die soms lange teksten moeten typen, een prettige ervaring bieden? Op een touchscreen voelt dat namelijk niet zo fijn aan. Kickstarter-project Snowstorm heeft hiervoor een bijzondere oplossing gevonden: een iPad-standaard die het mogelijk maakt om de camera van de iPad je vingers te laten filmen, zodat deze kunnen worden geprojecteerd op het beeldscherm en je de iPad kunt besturen achter een bureau.


snowstorm-standaard

Snowstorm is in feite een soort schildersezel waar je de iPad op zet, met aan de achterkant een aantal spiegels zodat de camera van je iPad je vingers op het bureau kunnen filmen. Verder doet deze standaard eigenlijk niets: er zit geen Lightning-connector op en er wordt géén verbinding met USB gemaakt. Apps die Snowstorm ondersteunen, gebruiken de camera van de iPad om je vingers te filmen. Die worden geprojecteerd op het scherm zodat jij kunt zien boven welke knop je vinger hangt. De software ziet of jij je vinger op het tafelblad drukt en registreert deze als een druk op een knop op het scherm. Natuurlijk is niet ieder tafelblad hetzelfde, dus in de Kickstarter wordt er een speciale mat beloofd die in productie gaat als er meer dan honderdduizend dollar wordt gedoneerd. Overigens werkt dit systeem ook met een stylus.

Klik om inhoud van Kickstarter te tonen.
Learn more in Kickstarter’s privacy policy.


Directe link naar de Kickstarter-video

Snowstorm: goed idee voor Apple

Enige nadeel van dit systeem is dat je apps moet hebben die Snowstorm ondersteunen als manier om de app te bedienen. Dat doet momenteel geen enkele app en daarom is de uitvinder nu zelf bezig er een aantal te ontwikkelen. Dit maakt het product natuurlijk nu niet zo heel bruikbaar. Wij zouden het echter enorm cool vinden als Apple dit systeem zou oppikken en gebruiken als nieuwe besturing voor de iPad.
Volgens de Kickstarter worden de Snowstorm-standaard geleverd in februari. Als je 49 dollar of meer doneert, krijg je er een thuis gestuurd.

Klik om inhoud van Kickstarter te tonen.
Learn more in Kickstarter’s privacy policy.

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.