Pod2g vindt twee nieuwe kwetsbaarheden

Pod2g heeft op Twitter laten weten dat hij twee nieuwe kwetsbaarheden in iOS heeft gevonden. Hierdoor zou het makkelijker zijn om een jailbreak voor de iPhone te maken.

Pod2gDe hacker @pod2g heeft op Twitter laten weten dat hij dit weekend twee nieuwe kwetsbaarheden in iOS heeft gevonden. Eén hiervan biedt toegang tot de kernel, terwijl de tweede hem in de root van de iPhone krijgt. Vooral dat laatste lijkt belangrijk: root-toegang zorgt voor een hoop mogelijkheden bij een toekomstige jailbreak. Het is alleen nog steeds niet duidelijk of deze jailbreak voor iOS 5.1 of iOS 6 uit zal komen.

Op Twitter stelt pod2g dat hij zijn nieuwe kwetsbaarheden met niemand zal delen. Op deze manier voorkomt hij dat Apple ze voortijdig ontdekt en een oplossing uitbrengt.

We moeten nog zien hoe pod2g gebruik zal maken van de twee nieuwe kwetsbaarheden. Een jailbreak van iOS 5.1 bleek eerder al een optie, maar afgelopen week vroeg pod2g zich af of hij deze wel uit moet brengen. Hij zou al zijn verzamelde exploits namelijk ook kunnen bewaren, zodat hij sneller een jailbreak van iOS 6 ontwikkelen en uitbrengen. Dit betekent echter dat iOS 5.1-gebruikers langer op een jailbreak moeten wachten: gebruikt pod2g de exploits nu al, dan zou Apple de lekken in iOS 6 dichten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2012, 12:19
Categorie Jailbreak
Onderwerpen jailbreak, pod2g

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.