‘EU wil roamingtarieven verlagen naar 20 eurocent per MB’

De Europese Unie wil de maximumtarieven voor roaming verlagen naar 20 eurocent per MB en 15 eurocent per gebelde minuut. Dit stelt een anonieme bron tegenover het persbureau Reuters.

Roaming plaatjeDe Europese Unie heeft volgens persbureau Reuters plannen om de maximumbedragen voor roaming te verlagen. De nieuwe tarieven zouden op het moment intern worden besproken en zouden in juli al bekendgemaakt kunnen worden. Volgens Reuters is de Europese Unie van plan om de roamingtarieven bij bellen in het buitenland te verlagen naar 15 cent per minuut en dataverbruik naar 20 cent per MB te brengen.

De prijzen liggen nu nog een stuk hoger. Heb je op het moment bijvoorbeeld een KPN Personal Sim-abonnement, dan betaal je momenteel €3,50 per MB voor internetten in EU-landen. In andere landen betaal je zelfs €9,95 per MB.

De beoogde roamingtarieven zijn een stuk lager dan in een eerder voorstel van Eurocommisaris Neelie Kroes. Zij hoopte de tarieven naar beneden te brengen naar 24 cent per belminuut en 50 cent per MB. Deze nieuwe bedragen zouden volgens haar voorstel vanaf 2014 ingaan. EU-politicus Angelika Niebler stelde tegenover Reuters dat er geen sprake meer zou mogen zijn van roamingkosten, omdat we juist proberen de markt bij elkaar te brengen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2012, 14:54
Categorieën Geruchten, iDevices, Providers
Onderwerpen europa, roaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.