Equinux kondigt applicatie Live TV voor de iPhone aan

Ontwikkelaar Equinux heeft Live TV uitgebracht, een applicatie waarmee je live tv op je iPhone kunt kijken, mits je de Mac-software The Tube hebt geïnstalleerd.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

tubestickOntwikkelaar Equinux heeft de applicatie Live TV aangekondigd, die binnenkort gratis in de App Store zal verschijnen. Met Live TV kun je alle tv-kanalen kijken die de tv-software The Tube kan ontvangen. De oplossing werkt via Wi-Fi, waarbij zowel je iPhone als je computer op hetzelfde draadloze netwerk moeten zijn aangemeld. Op de iPhone kun je gemakkelijk van tv-kanaal wisselen. Nadat je de iPhone in The Tube hebt geregistreerd kan het tv-kijken beginnen. De beelden die op de iPhone verschijnen zijn in een aangepaste resolutie, geoptimaliseerd voor het kleinere scherm. De oplossing vereist wel dat je een TubeStick op je Mac (of Windows Media Center) hebt aangesloten.

Om de oplossing aantrekkelijker te maken voor een groot publiek heeft Equinux de TubeStick samen met de mediacenter-software MediaCentral in een actiepakket gestopt (99 dollar). Bij de TubeStick krijg je de benodigde software The Tube standaard meegeleverd. Er zit een live-chatfunctie in de applicatie, samen met andere community-achtige functies. Je kunt met de applicatie live tv-kijken, tv-programma’s pauzeren (timeshift-functie) en een electronische programmagids raadplegen. Met de functie Placeshift kun je live tv-beelden streamen naar je vrienden via iChat. Er is ook een webdienst, TubeToGo, waarmee je opgenomen tv-programma’s via internet kunt bekijken. TubeToGo is op dit moment al geschikt voor de iPhone.

Voor het bekijken van live-tv op je iPhone zul je moeten wachten tot de applicatie Live TV in de App Store beschikbaar is. Volgens tipgever Pieter kun je dan alle zenders die je via DVB-T ongecodeerd kunt ontvangen op deze manier bekijken. In Vlaanderen zijn dit bijvoorbeeld EEN, KETNET, CANVAS, KETNET+ en CANVAS+. In Nederland zijn de publieke zenders Nederland 1, 2, 3 en de regionale omroepen via DVB-T te ontvangen.

Equinux is dezelfde ontwikkelaar waarvan gisteren bekend werd dat ze $70.000 hebben betaald voor de overname van de applicatie Where To van Tap Tap Tap.

Via: Equinux Blog en PR Inside

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:34
Categorie Apps
Onderwerp televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.