Ontwikkelaar steekt half miljoen in Newber, Apple doet niets

Chris Nikkel en zijn bedrijf Freevoice Systems zijn niet blij met Apple: ze staken 500.000 dollar in een iPhone-applicatie, maar wachten nu al 75 dagen om te worden toegelaten tot de App Store.

newberHet leven als iPhone-ontwikkelaar is door de willekeur van Apple niet altijd even makkelijk, zo blijkt uit de ervaringen van Chris Nikkel. Zijn bedrijf stopte meer dan een half miljoen dollar in de ontwikkeling van Newber, maar de applicatie is nog steeds niet goedgekeurd door Apple. Newber staat al 75 dagen in de wachtrij van de App Store, maar de ontwikkelaar heeft nog steeds niets gehoord.

Newber is een applicatie waarmee gebruikers binnenkomende gesprekken kan doorsturen naar telefoons in de omgeving. Als je op kantoor komt tik je bijvoorbeeld het vaste telefoonnummer in van het toestel dat op je bureau staat. Daarna kun je zakelijke gesprekken op de bedrijfstelefoon aannemen en privégesprekken op je iPhone afhandelen. Newber weet op basis van de locatie automatisch naar welk telefoonnummer gesprekken moeten worden doorgeschakeld.

Het is zelfs mogelijk om tijdens het gesprek van telefoon te wisselen: wordt het gesprek bijvoorbeeld iets te persoonlijk, dan schakel je over naar je iPhone, zodat je makkelijk even naar een rustige plek kunt weglopen. Ben je op een plek waar de GSM-ontvangst erg slecht is, dan schakel je het gesprek op de iPhone snel even door naar een vaste lijn. Klinkt als een nuttige applicatie, maar met Apple valt niet te praten: ontwikkelaar Chris Nikkel en zijn bedrijf FreedomVoice Systems hebben nog steeds niets gehoord en de applicatie is nog steeds niet geaccepteerd.

Het bedrijf kwam op het idee van Newber toen Steve Jobs de App Store aankondigde. Wat zou de acceptatie tegen kunnen houden? Misschien zitten de mobiele operators het niet, omdat ze bang zijn dat gebruikers telefoongesprekken doorschakelen naar vaste lijnen waardoor ze geld mislopen? Volgens Nikkel zijn er in de App Store al applicaties aanwezig waarmee je via VoIP kunt bellen. Hij begrijpt daarom niet dat deze applicaties wel geaccepteerd worden en Newber niet.

Het volledige verhaal is bij Macblogz te lezen.

Wat de makers van Newber altijd nog kunnen proberen te doen is de applicatie verkopen: Where To van ontwikkelaar Tap Tap Tap heeft 70.000 dollar opgeleverd door de verkoop aan Equinux. Halverwege oktober kregen de ontwikkelaars van Tap Tap Tap ruzie en besloten ze de applicatie te verkopen aan de hoogste bieder.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 december 2008, 8:53
Categorie Apps
Onderwerpen app store, ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.