Mobile Vikings start met gratis mobiel internet in België

City Live gaat vanaf vandaag van start met de dienst Mobile Vikings. Gebruikers krijgen hierbij gratis 1 GB dataverkeer per maand en 1.000 sms-berichten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

mobile vikingsSoms zijn er Belgische ideeën die wat ons betreft ook meteen naar Nederland uitgerold mogen worden. Het Belgische bedrijf City Live start vanaf vandaag met gratis mobiel internet in België. Dat gebeurt onder de naam Mobile Vikings. Klanten krijgen elke maand 1 gigabyte gratis dataverkeer en 1.000 sms-berichten. Het bedrijf denkt geld te verdienen uit telefonie-inkomsten (24 eurocent per minuut) en extra sms-berichten buiten de gratis bundel (10 cent per stuk). Daarnaast komen er allerlei sociale netwerkdiensten, waarvoor gebruikers moeten betalen.

City Live is een bedrijf uit Hasselt, dat software ontwikkelt voor locatiegebaseerde gsm-toepassingen. Volgens Frank Bekkers van het bedrijf neemt mobiel internet in België geen grote vlucht, omdat de aanbieders de prijzen onnodig hoog houden. Maar het gaat niet alleen om lage prijzen: City Live wil ook een sociaal netwerk op de gsm worden, vergelijkbaar met Facebook.

Mobile Vikings gaat gebruikmaken van het netwerk van KPN Base. Op termijn zal het concept in de rest van Europa worden geïntroduceerd. In Nederland is al I-Wood actief, een aanbieder van mobiel internet waarbij je geld toe krijgt door een banner op het startscherm te laten vertonen. Maar dat werkt alleen op Symbian en Windows Mobile.

Meer info: City Live
Via: Emerce

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:12
Categorie Providers
Onderwerpen belgische apps, Internet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.