Zen Garden Metal IOS 8 2

Epic Zen Garden verschenen: zo mooi kunnen iOS 8-games zijn

Epic Zen Garden van Epic Games laat zien waar iOS 8-games dankzij Metal precies toe in staat zijn. De techdemo is gratis te downloaden voor iOS.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Epic Zen Garden Metal iOS 8 1Met de komst van iOS 8 hebben gameontwikkelaars ook toegang tot een nieuwe techniek: Metal. Hiermee kunnen games volgens Apple nog mooier worden. Epic Zen Garden is een fraaie demogame, ontwikkeld door Epic Games, die de kracht van Metal laat zien. De game is daarom vlak na iOS 8 in de App Store verschenen.


Epic Zen Garden werd voor het eerst gedemonstreerd tijdens Apple’s WWDC 2014-conferentie. Nu de demo in de App Store is verschenen kunnen we er zelf mee aan de slag, om te kijken waar Metal toe in staat is.

Zen Garden Metal IOS 8 2

Verwacht van Epic Zen Garden geen uitgebreide game waarin je uren kunt besteden. Je hebt slechts een paar omgevingen waarin je op het scherm kunt tappen om te zien hoe de wereld reageert. Zo veeg je bijvoorbeeld over een boom om er blaadjes aan te geven. Alles is gemaakt om de grafische kracht van je iPhone, iPad of iPod zo goed mogelijk in beeld te brengen. Dat deed Epic Games al eens eerder, met de techdemo Epic Citadel voor de Unreal-engine.

Hoe mooi Epic Zen Garden ook is, we houden nog even een kleine slag om de arm. Epic Games heeft immers al zijn aandacht besteedt aan de grafische kwaliteit van deze demo. Het is nog even wachten op de eerste grote 3D-games die Metal ook gebruiken, om te zien hoe de API in de praktijk werkt. Daarnaast heeft deze demo nogal hoge vereisten: je hebt minstens een iPhone 5s nodig om Epic Zen Garden te gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 september 2014, 13:24
Categorie Apps
Onderwerpen games, ios 8, metal
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.