Eerste reviews iPad Air online verschenen – dit vindt de pers

De eerste reviews voor de iPad Air zijn online verschenen. Wij doen een greep uit de impressies.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad Air Engadget reviewHet duurde afgelopen week niet lang totdat de eerste handson-ervaringen met de iPad Air en de nieuwe iPad mini online verschenen. Apple had een selecte groep journalisten de nieuwe iPads alvast laten proberen, zodat ze een idee konden krijgen van het nieuwe ontwerp. De algemene media kreeg toen ook de iPad Air alvast mee naar huis voor een review, waar vannacht het embargo van is verlopen. Dit betekent dat de eerste recensies inmiddels online gelezen kunnen worden. We doen een greep uit de eerste recensies.

AllThingsD:

De batterijduur van de iPad Air heeft me compleet verbaasd. In mijn strenge batterijtest, waarbij ik het automatisch dimmen van het scherm en andere batterijbesparende functies uitschakel en video afspeel terwijl ik Wi-Fi ingeschakeld hou en e-mail gewoon laat binnenkomen, wist de iPad het bijna altijd met een flinke marge te winnen van de concurrentie.

[…]

Kortom: als je hem kunt betalen, dan is de iPad Air de tablet die ik aanraad. Zonder twijfel.

Engadget:

Verrassing: de iPad Air is de beste iPad die we ooit hebben gerecenseerd. Het is echter ook de meest comfortabele 10-inch-tablet die we ooit hebben getest. Niet iedere fabrikant kan een dun en licht apparaat produceren zonder dat het goedkoop of gammel aanvoelt, maar Apple is het gelukt. Tel daar een flinke boost in prestaties en batterijduur bij op, en de Air is nog verleidelijker. De laatste twee iPads boden relatief weinig verbeteringen, maar de Air biedt voor het eerst meer reden om te upgraden of een nieuwe tablet te kopen.

The Loop:

Het is lastig om te beschrijven hoe goed de ipad Air voelt als je hem vasthoudt. Het is alsof je een retinascherm voor het eerst ziet – je bent gechoqueerd.

Wat je ook snel zal opvallen is dat de schermgrootte van de iPad Air gelijk is gebleven aan eerdere generaties, maar dat de Air een kleiner apparaat is. De hoogte is hetzelfde, maar hij is aanzienlijk smaller.

NUtech:

In vergelijking met de iPad 4 is alleen de vorm en het gewicht een echte vooruitgang te noemen. Hoewel dat een groot verschil is, blijft echte innovatie achter. De verwachte vingerafdrukscanner uit de iPhone 5S is er niet en ook het besturingssysteem iOS biedt geen extra mogelijkheden voor tablets.

De iPad Air is ondanks het gebrek aan grote interne veranderingen echter een uitstekende en heel dunne en lichte tablet die veel concurrenten het nakijken geeft qua accuduur, bouwkwaliteit en app-aanbod. De A7-chip zal in de toekomst zijn nut moeten bewijzen.

The Telegraph:

De dunne en lichte vormfactor zorgen ervoor dat de iPad Air je niet in de weg zit – hij valt je niet op, maar je hebt tegelijkertijd wel door wat je er op doet. Dat biedt de potentie voor een nieuwe generatie aan productiviteit op tablets. Het feit dat Apple tegelijkertijd nog meer software gratis weggeeft wijst er op dat de nieuwe naam van de iPad wellicht meer is dan alleen een marketingtruc. Air is misschien wel de zuurstof voor het nieuwe gebruik van de iPad.

The New York Times:

De iPad Air gebruikt twee antennes om Wi-Fi-signalen sneller binnen te krijgen dan de oude iPad. Dit verschil is vooral merkbaar als het Wi-Fi-signaal zwak is, bijvoorbeeld achterin een slaapkamer of in een kelder. Je hebt alleen wel een MIMO-ondersteunende router nodig om dit te merken.

[…]

Apple heeft, vergeleken met de concurrentie, nog steeds een streepje voor. Het zou lastiger zijn om het onderscheid te maken als de concurrentie goedkoper was, maar de Surface 2 en Galaxy Note zijn geen goedkope alternatieven. Bovendien zijn ze zwaarder en zijn er minder apps beschikbaar.

CNET:

Qua functionaliteit is de ipad Air nagenoeg identiek aan het model van afgelopen jaar. De iPad biedt alleen snellere prestaties en betere videochats. Kijk je naar het nieuwe ontwerp, dan is de iPad Air op een compleet ander niveau. Dit is de beste grote tablet voor consumenten op de markt.

AnandTech:

Twee weken geleden had ik de grote iPad nagenoeg afgeschreven. Hij was te lomp en lang niet zo handzaam als de iPad mini. Als de mini een retinascherm en gelijkwaardige hardware krijgt, waarom zou ik dan het grotere model moeten overwegen?

De iPad Air heeft mijn perspectief weten te veranderen. Hij moderniseert de grote iPad. Hoewel ik denk dat veel mensen het kleinere formaat van de iPad mini met retinascherm fijner zullen vinden, durf ik nu te stellen dat er ook gebruikers zijn die de voordelen van een groter scherm blijven waarderen. Tekst is makkelijker om te lezen, foto’s en video’s zijn groter en daarom fraaier om naar te kijken. Vroeger was er een complexe verhoudingstabel met voor- en nadelen tussen de iPad en de iPad mini. Apple heeft dat met deze nieuwe generatie tenietgedaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2013, 15:24
Categorie Achtergrond
Onderwerpen appevent, game, ipad air 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.