‘iPad Air heeft 1,4 GHz A7-processor, sneller dan iPhone 5s’

Vroege benchmarks van de iPad Air tonen aan dat de A7-processor een kloksnelheid van 1,4 GHz biedt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

A7 chipDe processor in Apple’s A7-chip voor de iPad behaalt een kloksnelheid van maximaal 1,4 GHz. Dit blijkt uit vroege tests met benchmarktool GeekBench 3. De resultaten zijn gebaseerd op meerdere resultaten, vermoedelijk afkomstig van reviewers die de iPad Air alvast onder handen hebben genomen. De iPad Air is volgens de benchmarks 80 procent sneller dan de iPad vierde generatie, en daarmee zit de iPad dicht op de verdubbeling in snelheid die Apple beloofde.

De iPad Air is volgens de benchmarks 100Mhz sneller dan de iPhone 5s, die dezelfde A7-processor bevat. Daar kunnen meerdere redenen voor zijn: de iPad-behuizing zou meer ruimte kunnen bieden voor de benodigde koeling, of de grotere accu weet meer stroom te leveren aan de iPad-chip. De processorsnelheden van de iPad zijn doorgaans iets hoger dan de iPhone-alternatieven. Volgens de benchmarks is de iPad Air bovendien vijf keer zo snel als de iPad 2, die nog steeds door Apple wordt verkocht. Dat terwijl de iPad Air slechts 100 euro duurder is.

iPad Air Single Core Geekbench

iPad Air mutlicore geekbench

De benchmarkresultaten bieden een interessante kijk op waar de A7-processor toe in staat is. Apple deelt zelf doorgaans geen technische specificaties, waardoor het meestal gissen is naar de exacte kloksnelheden. Uiteraard is het verstandig om met een korrel zout naar dergelijke benchmarks te kijken: de resultaten uit de tests kunnen soms afwijken van de praktijk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2013, 13:29
Categorieën Achtergrond, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.