Eerste mogelijke foto’s van onderdelen iPhone 6 (Update: fake)

Er zijn mogelijk eerste foto's van iPhone 6 onderdelen gelekt door blogger Sonny Dickson.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

sonny-dickson-iphone-6
Twitteraar Sonny Dickson @mornray886 heeft mogelijk de eerste foto’s gepubliceerd van onderdelen van de iPhone 6. Als de foto’s kloppen, dan zijn ze een bewijs dat de iPhone 6 een afgeronde achterkant krijgt, zoals de iPod touch en recente iPads. Maar de afgeronde hoeken doen ook wel denken aan de iPhone 5c. Uit de foto’s is niet af te leiden hoe groot het getoonde toestel is; het enige waaruit enigszins het schermformaat kan worden afgeleid is de grootte van de camera ten opzichte van het totaal. Ook kunnen we (nog) niet zien of de iPhone 6 een scherm van rand tot rand krijgt.

Update: dit artikel is herschreven op basis van latere ontdekkingen.

De foto’s werden aanvankelijk gepubliceerd door Sonny Dickson, geen onbekende als het om gelekte iPhone-onderdelen gaat. Australische jongen liet vorig jaar al diverse foto’s van iPhone-onderdelen uitlekken, die achteraf vaak bleken te kloppen. Een succesvolle ontdekking was bijvoorbeeld de spacegrijze behuizing van de iPad 5, die later bekend werd als de iPad Air. Een filmpje van de gele iPhone 5c, een maand voor de officiële introductie, bleek achteraf ook een schot in de roos. Dickson had bovendien een succesvolle handel in onderdelen en mockups van nieuwe iPhones, waar hij een leuke boterham mee verdient. Dickson haalt zijn foto’s vaak van de Chinese site Weibo.

iphone-6-onderdeel

Maar Dickson blijkt ook een opportunist. Hij publiceerde gisteravond de uitsnedes van foto’s als teasers voor de nieuwe iPhone. Achteraf blijkt dat Dickson de foto’s gewoon bij een andere twitteraar heeft gevonden, zonder daarbij credits te geven. De bevestiging van Dickson dat de volgende iPhone een groter formaat scherm van saffierkristal krijgt, moeten we daarom misschien ook maar met een korrel zout nemen. Maar het levert wel interessant discussievoer op.

De iPhone 6 zou volgens berichten van woensdagochtend een scherm met een diameter van 4,7 tot 5,5 inch krijgen.

iphone-6-sonny-dickson

Vergelijking met iPhone 5

Om een indruk te geven van de grootte van deze onderdelen, zie je hieronder een iPhone 5, geprojecteerd op de gelekte achterkant van de iPhone 6. Het zal duidelijk zijn dat dit toestel fors groter is. Dat roept meteen vragen op of dit wel kan kloppen. Zou Apple echt zo’n grote iPhone gaan maken?

iphone-5-iphone-6

Onderstaande foto’s zijn nep

@mornray886 publiceerde nog meer foto’s, die de iPhone-prototypes volledig tonen. Ondertussen is bij nadere analyse gebleken dat onderstaande foto’s nep zijn. Ze bevatten dezelfde vingervegen op het scherm als eerdere concepten van Martin Hajek. Toch laten we ze voor de volledigheid nog even zien:

iphone-6-prototype-feb-13-5

iphone-6-grotere-achterkant

iphone-6-prototype-feb-13-6

iphone-6-prototype-feb-13-2

iphone-6-prototype-feb-13-2

iphone-6-prototype-feb-13-4

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2014, 16:39
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.