Eerste Lightning-accessoires van andere fabrikanten pas eind november in winkels

Lightning-connectoren en -accessoires zullen pas vanaf eind november op der markt komen. Apple houdt eerst een seminar voor fabrikanten in China en moet de fabrieken goedkeuren.

lightning kabel appleApple heeft voorafgaand aan de lancering van de iPhone 5 niets bekendgemaakt over de Lightning-connector. Externe fabrikanten waren niet op de hoogte en konden zich niet voorbereiden met eigen kabels, speakers en andere accessoires. Inmiddels is bekend geworden dat Apple een wijziging heeft doorgevoerd in het Made for iPhone/iPad/iPod-beleid (MFi). Daardoor is het nog lastiger voor externe fabrikanten om accessoires met Lightning-connector te maken. Volgens een bron van iLounge gaat Apple in november een MFi-seminar in China organiseren. Pas daarna kunnen de eerste fabrikanten beginnen met de productie.

De productiefaciliteiten moeten bovendien eerst door Apple worden goedgekeurd. Het betekent twee dingen: de eerste accessoires met Lightning-connector kunnen niet eerder dan eind november in de winkel verschijnen. En ze zijn waarschijnlijk erg duur vanwege de regels waaraan de fabrikanten moeten voldoen en de licentiegelden die ze aan Apple moeten betalen. Apple heeft nog geen fabrieken goedgekeurd. Bij de eerste pogingen die fabrikanten hebben gedaan om de Lightning-kabels te kopiëren bleek dat ze moeilijk na te maken zijn vanwege een authenticatie-chip. Namaakkabels blijken niet goed te werken.

Voorlopig zit er niets anders op dan de officiële Lightning-kabels voor €20 bij Apple te kopen. De Lightning-kabels gebruiken een chip om dynamisch pinnen toe te wijzen. Ook is er al iets mis met de kabels: ze zijn soms moeilijk uit een usb-poort te verwijderen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2012, 21:01
Categorie Accessoires
Onderwerpen apple, connector, lightning

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.