Eerste iPad mini Smart Covers in handen van kopers: minder vouwlijnen, nieuwe scharnier

De IPad mini Smart Cover is al bij de eerste kopers gearriveerd. De hoesjes zijn in zes kleuren verkrijgbaar en zien eruit als miniatuurversies van de normale Smart Covers. Ze hebben een nieuwe scharnier en minder vouwlijnen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad mini smart coverDe iPad mini is nog niet in de winkel verkrijgbaar, maar de eerste iPad mini-covers zijn al gearriveerd bij kopers in de Verenigde Staten. Ook in Nederland en België kun je Apple’s Smart Covers nu al bestellen, met een levertijd van 1 tot 3 werkdagen. De kleinere Smart Cover lijkt als twee druppels water op de grotere variant, maar er zijn wel degelijk verschillen. De mini-versie van de Smart Cover heeft maar twee vouwlijnen, terwijl de grote versie er drie heeft. Toch kun je de hoes nog steeds oprollen om er een tabletstand van te maken.

Maar meest opvallend is het ontbreken van een zichtbare metalen scharnier: die is bij de grote versie wel aanwezig en veroorzaakt wel eens beschadigingen door metaal-op-metaal. Bij de mini-versie is de scharnier bekleed met dezelfde fluweel/nepsuede-achtige stof die je ook aan de binnenkant van de case vindt. Misschien was dat bij de grote iPad niet mogelijk, omdat de magneten door de stof heen niet sterk genoeg zijn om het gewicht van de tablet te dragen. De nieuwe Smart Covers voor de iPad mini zijn alleen verkrijgbaar in polyurethaan, een soort imitatieleer dan er ook na langdurig gebruik nog goed uit blijft zien. De lederen versies zoals bij de grote iPad zijn niet verkrijgbaar bij Apple, maar er zullen ongetwijfeld fabrikanten zijn die soortgelijke hoesjes van leer gaan maken. Ook zullen er fabrikanten zijn die hoesjes op basis van het Smart Cover-idee uitbrengen, waarbij de achterkant van de iPad mini helemaal wordt bedekt. Want dat is ook meteen het grootste nadeel van deze nieuwe Smart Covers: je scherm is goed afgedekt, maar de achterkant is nog volledig bloot waardoor je kans hebt op krassen.

In de Nederlandse Apple Store zijn de volgende kleuren verkrijgbaar:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2012, 17:06
Categorie Accessoires
Onderwerpen cover, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.