Een op vier stelt iPhone-aankoop uit

Een kwart van de Amerikanen die van plan zijn om binnenkort een iPhone te kopen, stellen hun aankoop nog even uit tot Apple het nieuwe model heeft aangekondigd. Gebrek aan 3G en de hoge prijs worden op dit moment als het grootste obstakel ervaren.

iPhone 3GBijna een kwart van de Amerikanen die op dit moment een iPhone zouden willen kopen, wachten liever nog even op de aankondiging van Apple. Dat blijkt uit onderzoek van ChangeWave. Onderzoeksdirecteur Paul Carton zegt dat uit cijfers die onder 3.600 mensen zijn verzameld, blijkt dat 14 procent wacht op een nieuw iPhone-model. Nog eens 11 procent wil een toestel dat 3G ondersteunt. Samen levert dat 25% op. ChangeWave zocht ook nog uit, dat een prijsdaling van de iPhone een gigantische verkoopstimulans zal geven.

Interessant aan de cijfers is trouwens, dat 75% van de potentiële kopers blijkbaar geen moeite heeft om een apparaat te kopen dat over twee weken verouderd is. Ook kun je je afvragen of deze Amerikanen voorheen ooit van 3G hadden gehoord. Pas na de introductie van de iPhone bleken de Amerikanen immers massaal mobiel internet te hebben ontdekt.

Een ander onderzoeksbureau, Piper Jaffray, heeft gewaarschuwd dat mensen zich niet teveel moeten voorstellen van de 3G iPhone. Er zal niet zoveel verschil zijn met het huidige 2,5G-model, zeggen de analisten. De enige belangrijke verbetering bij de nieuwe iPhone is waarschijnlijk de snellere internetverbinding. Piper Jaffray houdt blijkbaar geen rekening met andere grote veranderingen, zoals GPS. Ze verwachten wel andere kleine aanpassingen, zoals een nieuwe behuizing en een iets dikker apparaat vanwege de grotere chipset die voor 3G nodig is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 mei 2008, 16:53
Categorie Achtergrond
Onderwerpen 3G, iPhone 3G, uitstel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.