Kleine telecomoperators willen geen exclusieve deals meer

Een groep kleine telecomoperators heeft een petitie ingediend bij de FCC. Ze willen afdwingen dat er niet langer exclusieve overeenkomsten zijn toegestaan, zoals AT&T met de iPhone en Verizon met de BlackBerry Thunder heeft.

iPhone ExclusiefKleine Amerikaanse mobiele operators die zich hebben verenigd in de Rural Cellular Association, willen ook populaire toestellen als de iPhone en BlackBerry Thunder verkopen. Op dit moment worden dergelijke toestellen alleen aangeboden via exclusieve contracten met respectievelijk AT&T en Verizon. De operators hebben daarom een petitie ingediend bij de FCC om exclusieve iPhone-deals te voorkomen. Ze zijn daarmee rijkelijk laat wat de iPhone betreft, want zoals het zich laat aanzien zijn de exclusieve deals daarmee verleden tijd – buiten de VS tenminste.

Eén van de problemen waar de ‘gedupeerden’ tegenaan lopen is bijvoorbeeld dat klanten in Vermont geen iPhone kunnen kopen omdat AT&T daar geen netwerk heeft en alleen roaming aanbiedt. Ook in andere afgelegen gebieden in het noordoosten en noordwesten wordt de iPhone niet gebruikt.

Via: Wall Street Journal

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 mei 2008, 11:12
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.