Audience-app-annie

App Annie vertelt ontwikkelaars wie welke apps gebruikt

App Annie heeft een nieuwe dienst voor ontwikkelaars, waarmee je kunt zien wie jouw app gebruikt en welke andere apps ze gebruiken.

App Annie kan ontwikkelaars voortaan vertellen wie een bepaalde app gebruikt en waarom. Ze hebben daarvoor de dienst Audience Intelligence aangekondigd. Ontwikkelaars kunnen daarmee de leeftijd, het geslacht en het inkomen zien van appgebruikers. Bij inkomen vragen we ons af, hoe App Annie dat kan weten. Ook is te zien uit welke landen de gebruikers komen, hoeveel maanden ze de app gebruiken en welke trends er bij bepaalde mobiele platformen spelen.


Audience-app-annie

Een jaar lang gebruik van de dienst is overigens niet goedkoop: vanaf 1.000 per jaar. Voor kleine ontwikkelaars die nauwelijks iets verdienen aan hun app, is de dienst daarom niet zo interessant. Ontwikkelaars kunnen ook zien welke verbanden er bestaan tussen apps en tussen gebruikers. Zo kun je bijvoorbeeld zien dat mensen die de app meOW Cat installeren, ook veel gebruik maken van Facebook, WhatsApp en Instagram. Daarmee ben je nog niet veel wijzer, want die drie apps heeft bijna iedereen. Maar je kunt ook zien dat Bubble Witch 2 Saga, Candy Crush Saga en Subway Surfers favoriet zijn bij gebruikers van meOW Cat.

meow-cat

Ontwikkelaars kunnen de informatie gebruiken om makkelijker klanten te werven, bijvoorbeeld door gericht in apps te adverteren waar de gebruikersgroep zit.

Lees meer over onderwerpen die voor zakelijke gebruikers interessant zijn in iCulture Biz!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.