Een derde van alle Chinese iOS-toestellen gejailbreakt

Een grafiek en een rapport van onderzoeksinstantie Umeng toont dat 34,6 procent van alle iOS-systemen is gejailbreakt in China. Hoe ouder de iPhone, hoe meer de jailbreak is toegepast.

Statistieken iOS systemen jailbreak iPhoneDe mobiele apparaten van Apple zijn populair in China. De iPad 2 was in vier uur uitverkocht in China en in Peking kwam het zelfs tot een handgemeen met gewonden. Maar wat de Chinese markt doet voor de software-omzet van Apple, is nog niet bekend. In de enorm groeiende economie heeft éénderde van alle bezitters van toestellen met het iOS-besturingssysteem het apparaat gejailbreakt. Hoe ouder de iPhone, hoe meer mensen Apple’s eigen software ‘hacken’. Dat blijkt uit een rapport met bijbehorende infografiek van Umeng.

Umeng is een dienst die data verzamelt voor en over het gebruik van het mobiele verkeer in China. Zij verzamelden de volgende gegevens in het laatste onderzoek, uitgevoerd en berekend tot aan het eind van maart 2011. Technode vertaalde de informatie naar het Engels, wij naar het Nederlands:

  • De iPhone 4 is het populairste iOS-systeem in China. Tegenover andere Apple-producten heeft het 54 procent van de markt in handen. De iPhone 3GS volgt als tweede met 16,1 procent van de toestellen.
  • Een meerderheid van de systemen is geüpdatet naar iOS 4.1 of hoger.
  • Gemiddeld is 34,6 procent van de apparaten met iOS geïnstalleerd gejailbreakt. De iPhone 3GS en iPhone 4 zijn beide in bijna veertig procent van de gevallen voorzien van andere software, de iPhone 3G en de eerste generatie iPhone zijn bijna allemaal gehackt. Hierbij moet worden aangetekend dat veel (oudere) Apple-telefoons op markten worden verkocht. Verkopers bieden een simlockvrije jailbreak al uit zichzelf aan.
  • De iPad is het minst voorzien van een jailbreak: ‘slechts’ 27 procent van de Chinese klanten heeft die gehackt.
  • De iPhone wordt vooral vóór zeven uur ‘s avonds gebruikt, na 19:00 uur wordt de iPad meer benut.
  • De regio’s Guangzhou, Sjanghai, Peking, Zhejiang en Jiangsu zijn de grootste steden en provincies van China. Daarin bevindt 52 procent van de iOS-gebruikers zich.

Statistieken iOS systemen jailbreak in China

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 mei 2011, 13:03
Categorieën Apple, iOS, Jailbreak
Onderwerpen china, infographic, ios 3, jailbreak, statistiek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.