Massale jailbreak van iPad en iPhone in China

Er worden bijzonder veel iOS-toestellen gejailbreakt in China, maar de iPad ontspringt de dans nog een beetje en is in 73 procent van de gevallen niét gehackt. Hoe ouder het systeem, hoe meer jailbreak wordt toegepast.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Statistieken iOS systemen jailbreak iPadDe mobiele apparaten van Apple zijn populair in China. De iPad 2 was in vier uur uitverkocht in China en in Peking kwam het zelfs tot een bloederig onrust. Maar wat de Chinese markt doet voor de software-omzet van Apple is nog niet bekend. In de enorm groeiende economie heeft éénderde van alle bezitters van systemen met het iOS-besturingssysteem het apparaat gejailbreakt. Hoe ouder de iPhone, hoe meer mensen Apple’s eigen software ‘hacken’. Dat blijkt uit een rapport met bijbehorende infografiek van Umeng.


Umeng is een dienst die data verzamelt voor en over het gebruik van het mobiele verkeer in China. Zij verzamelden de volgende gegevens in het laatste onderzoek, uitgevoerd en berekend tot aan het eind van maart 2011. Technode vertaalde de informatie naar het Engels, wij naar het Nederlands:

  • Gemiddeld is 34,6 procent van de apparaten met iOS geïnstalleerd gejailbreakt. De iPhone 3GS en iPhone 4 zijn beide in bijna veertig procent van de gevallen voorzien van andere software, de iPhone 3G en de eerste generatie iPhone zijn bijna allemaal gehackt. Hierbij moet worden aangetekend dat veel (oudere) Apple-telefoons op markten worden verkocht. Verkopers bieden een simlockvrije jailbreak al uit zichzelf aan.
  • De iPad is het minst voorzien van een jailbreak: ‘slechts’ 27 procent van de Chinese klanten heeft die gehackt.
  • De iPhone wordt vooral vóór zeven uur ‘s avonds gebruikt, na 19:00 uur wordt de iPad meer benut.
  • De iPhone 4 is het populairste iOS-systeem in China. Tegenover andere Apple-producten heeft het 54 procent van de markt in handen. De iPhone 3GS volgt als tweede met 16,1 procent van de toestellen.
  • Een meerderheid van de systemen is geüpdatet naar iOS 4.1 of hoger.
  • De regio’s Guangzhou, Sjanghai, Peking, Zhejiang en Jiangsu zijn de grootste steden en provincies van China. Daarin bevindt 52 procent van de iOS-gebruikers zich.

Statistieken iOS systemen jailbreak in China

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2014 om 2:48
Categorie
Jailbreak

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.