Earbits voor iPhone: muziek van onafhankelijke artiesten ontdekken

Earbits voor iPhone is een gratis radio-app zonder advertenties, die nummers van onafhankelijke artiesten draait en muzieksuggesties geeft.

EarbitsLang niet iedereen is bekend met Earbits, een gratis muziek-streaming website zonder advertenties, die draait om onafhankelijke artiesten. Het platform wordt gefinancierd door platenlabels, bands en initiatiefnemers die zendtijd in bepaalde kanalen kunnen kopen. Earbits telt momenteel 630 labels, 12.000 artiesten en 380 kanalen en groeit gestaag. Sinds gisteren heeft de dienst ook een officiële applicatie, die ook Earbits heet. Een goed moment om eens kennis te maken met de dienst, die muziekliefhebbers een prettige manier biedt om muziek te luisteren en te ontdekken.

Als je de app opent zie je op de voorpagina meteen een aantal populaire kanalen. Vaak zijn dit de zogenaamde ‘Editors Picks-Kanalen’: hier kun je binnen ieder genre muziek luisten die het team achter Earbits handmatig heeft geselecteerd. Klik op een kanaal en de muziek begint te spelen. Onderin staat een balk met vier tabbladen: Home, Channels, Artists en Accounts. Als de kanalen bij Home niet precies bij jouw wensen aansluiten, vind je bij het tabblad Channels zeker wat je zoekt. Het aanbod is namelijk gigantisch; er zijn binnen ieder kanaal allerlei subgenres te vinden -binnen jazz vindt je Americana Jazz, Big-Band, Bossanova, etc-, maar er zijn ook handige kanalen als ‘Classical music for work’, ‘Music to sleep to’ en ‘Listeners Picks’.

Earbits artiestEarbits genre

Earbits wordt vaak internetradio voor Indie-muziek genoemd, maar dat is alleen waar in de letterlijke zin van het woord. Alle muziek in de app is namelijk inderdaad independent geproduceerd, maar er zijn veel meer genres beschikbaar dan alleen Indie rock of Indie pop, waar de term Indie ook vaak voor wordt gebruikt. Van klassieke muziek en jazz tot reggae en hip-hop; Earbits heeft van alles wat.

Naast het overweldigende aanbod heeft Earbits nog twee voordelen: de muziek blijft een tijdje spelen als je de app verlaat om je mail te checken of je scherm uitklikt en het tabblad Music. Dat tabblad registreert de muziek die jij op je iPhone hebt en geeft op basis daarvan muzieksuggesties. In de app kun je ook favoriete nummers opslaan, maar daarvoor moet je je wel registreren. Al met al komen veel functies van Earbits overeen met het populaire Spotify, maar wel met twee belangrijke verschillen. Waar de gratis versie van Spotify reclames heeft, is Earbits reclamevrij. En waar het aanbod van Spotify oneindig lijkt, richt Earbits zich op onafhankelijke artiesten en zul je in deze app dus geen Rihanna of Rolling Stones vinden.

Donwloaden: Earbits Free Radio (gratis, iPhone, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2013, 17:45
Categorie Muziek
Onderwerpen muziek, radio, streaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.