Duizenden Chinezen in de rij voor baan in nieuwe iPhone-fabriek

Duizenden Chinezen kwamen af op vacatures voor een nieuwe iPhone-fabriek van Foxconn in China. Er zijn 100.000 medewerkers nodig, die met de productie van de iPhone 4S bezig gaan.

china-foxconnFoxconn is van plan om de productiefaciliteiten voor de iPhone flink uit te breiden in de regio Zhengzhou (China). Afgelopen december lekten de plannen al uit en inmiddels is Foxconn gestart met het werven van de 100.000 extra medewerkers, die nodig zijn. Veel moeite hoeft het niet te kosten om de medewerkers te vinden, want er stonden duizenden Chinezen in de rij om een baantje te bemachtigen. Veel van hen hebben al werkervaring in soortgelijke fabrieken, soms zelf bij andere locaties van Foxconn in Zuid-China. Ze proberen in de nieuwe fabriek in het noorden van China werk dichter bij huis te vinden. De medewerkers stonden urenlang in de rij bij het wervingsbureau.

Apple heeft de extra productiecapaciteit nodig om te kunnen voldoen aan de enorme vraag naar de iPhone 4S – ook in China zelf. Deze maand ging de iPhone 4S via China Unicom in de verkoop en er wordt verwacht dat China Telecom volgende maand volgt. Foxconn was de afgelopen dagen negatief in het nieuws, vanwege de werkomstandigheden in de fabrieken. Apple werd daarbij prominent naar voren geschoven als één van de belangrijkste afnemers van het bedrijf. Apple CEO Tim Cook bemoeide zich er persoonlijk mee en zei dat het welzijn van elke medewerker voor Apple belangrijk is.

Vannacht was ook in het nieuws, dat Foxconn van plan is om in Brazilië vijf nieuwe fabrieken te bouwen, waar iPads en andere tablets gemaakt zullen worden. Binnen vijf jaar moet de jaarlijkse productie op 400 miljoen stuks zitten. Foxconn weigerde in te gaan op de geruchten en noemde het “pure speculatie”.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2012, 7:30
Categorie Apple
Onderwerpen china, fabriek, foxconn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.