‘Baas Foxconn bevestigt Apple iTV’

Foxconn's CEO Terry Gou heeft in een conferentie gezegd te zijn begonnen met de productie van de Apple iTV. Dit stelt China Daily vandaag. Op het moment worden de fabrieken voorbereid.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple iTVFoxconn’s oprichter en CEO Terry Gou heeft volgens China Daily bevestigd dat het bedrijf werkt aan een televisie voor Apple. Foxconn maakte in het verleden verschillende producten voor Apple. De productie van de Apple iTV zou nog niet zijn begonnen: op het moment bereidt Foxconn zijn fabrieken voor op het maken van de televisie.

Terry Gou maakte dit volgens China Daily bekend tijdens een persconferentie in Shanghai. De Chinese bron zegt ook dat de televisie gemaakt wordt van Aluminium en zowel Siri en FaceTime ondersteunt. Dit wordt waarschijnlijk gebaseerd op eerdere geruchten: onlangs zei een anonieme bron nog dat hij een prototype van de Apple iTV met precies deze functionaliteit had gezien, die erg leek op de Apple Cinema Display.

Gezien de productie van de Apple iTV nog moet beginnen, kan het nog even duren voordat hij wordt aangekondigd en verkocht. Dit sluit aan op een eerdere bewering van een analist, die denkt dat Apple pas in 2014 met de iTV komt om zo goed op de televisiemarkt in te spelen.

Er bestaat op het moment al een Apple TV, maar dit is een apparaat dat je op je televisie aansluit. Een Apple iTV zou een op zichzelf staand apparaat zijn, dat volledig gebruikmaakt van Apple’s eigen systemen. Hierdoor zou Apple ook een aantal dingen totaal anders kunnen doen dan bij andere tv’s.

15 mei: De CEO van Foxconn heeft zijn uitspraken inmiddels ontkend in een reactie aan The Next Web.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 mei 2012, 10:04
Categorie iDevices
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.