Dropbox kondigt Carousel foto/video-app voor iOS aan

Dropbox heeft Carousel aangekondigd, een foto- en video-app waarbij het om delen gaat.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

carousel-fotoDropbox heeft vandaag een nieuwe app uitgebracht: Carousel. Dit is een app om foto’s en video’s op te slaan en met elkaar te delen. Carousel maakt gebruik van technologie van Snapjoy, een bedrijf dat Dropbox in december 2012 overnam. Het plan is dat Carousel dé plek is waar je je digitale foto’s opslaat. Een soort Flickr dus, maar dan sterker gericht op het delen van foto’s en video’s. Delen gebeurt in een soort chatvenster, op basis van telefoonnummer of e-mailadres. Het maakt daarbij niet uit of de ontvanger een Dropbox-gebruiker is.


Met Carousel probeert Dropbox het aanbod van producten wat meer te spreiden. Later dit jaar is het de bedoeling dat het bedrijf naar de beurs gaat. Dropbox CEO Drew Houston demonstreerde de nieuwe app tijdens een persbijeenkomst in San Francisco. Carousel organiseert de foto’s en video’s in je fotorol automatisch. Je kunt ook makkelijk door foto’s bladeren. Van alle foto’s wordt een back-up bewaard op Dropbox. De synchronisatie verloopt ongemerkt.

carouselgesprek carousel

Volgens Dropbox is er al een aantal jaren aan de app gewerkt. Foto’s worden gerangschikt per evenement, met de belangrijkste foto’s het meest prominent vooraan. De foto’s worden niet bewaard op je iPhone, maar in de cloud. Daar zijn ze vanaf elk apparaat bereikbaar, zolang je maar een internetverbinding (en de Carousel-app) hebt. De foto’s zijn te bekijken in een tijdlijn, die wel wat op de Facebook Timeline lijkt. Wil je een foto delen, dan krijg je een interface te zien die op een chatbericht lijkt. Je kunt daarbij ook meteen een hele set foto’s delen. Verder is het mogelijk om een reactie te geven op een foto of een foto naar de tijdlijn van iemand anders te sturen.

Dropbox kondigde eerder vanavond ook aan dat de populaire mailapp Mailbox binnenkort op de Mac beschikbaar komt.

Downloaden: Carousel (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:29
Categorie Apps
Onderwerpen carousel, dropbox
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.