Wakie review sociale wekker app

Wakie is een wekkerapp waarbij je anderen wakker belt

Wakie is een originele app voor iPhone, Android en Windows Phone: bel mensen wakker met een kort gesprek, een vraag of een liedje. Wat jij wilt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Wakie review sociale wekker appHeeft de standaard wekker zijn laatste tijd gehad? Hoe dan ook kan je het irritante gepiep nu vervangen door iets leuks en sociaals. Wakie is een nieuwe iPhone-app die gebruikers elkaar laat opbellen, zodat je elke ochtend gewekt wordt door een andere stem. Ben je zelf net wakker gebeld? Dan kan je de gunst meteen doorgeven naar de volgende! Helaas werkt de app nog niet volledig in Nederland en België.


Hoe je een ander wakker maakt, dat is helemaal aan jou. Wakie geeft geen richtlijnen. Zing je een liedje voor iemand? Draag je een gedicht voor? Of zeg je gewoon ‘goedemorgen’ tegen iemand in een andere taal en kijk je of er een gesprekje uit komt rollen? De wekker of het ‘wekgesprek’ heeft een tijdsrestrictie. Het belletje is kort en krachtig. Hij verloopt overigens via de app zelf. Dat betekent dat je een goede dataverbinding moet hebben en ook dat je geen belkosten betaalt.

Zodra je je hebt aangemeld in de applicatie, kan je op de middelste pagina iemand wakker bellen. Is er geen slaapkop om te storen? Dan kan je een pushbericht instellen en krijg je een melding als het moment daar is.

Wakie review iPhone wachten op wekken Wakie review alarm instellen wekker

Wekker wekt nog niet in Nederland en België

Zelf wakker gebeld worden, dat is helaas nog niet mogelijk in Nederland en België. Voorlopig kunnen alleen gebruikers in de Verenigde Staten, Groot Brittannië en Singapore wakker worden met de stem van een ander.

Wanneer de wekker wel werkt in onze landen, lijkt af te hangen van de inschrijvingen. Op het tabblad Alarms geef je je telefoonnummer door en voer je een ontvangen code in om je aan te melden, maar daarna lees je dat de dienst hier nog niet beschikbaar is. Je kan met een knop wel meteen een aanvraag doen. Als maar genoeg Nederlanders en Belgen dat doen, moeten we vanzelf hoger op de prioriteitenlijst van Wakie komen te staan. Wel jammer dat de functie en daarmee nog niet de hele app werkt.

Eén minpunt, door Apple

Wakie is behalve een originele en leuke manier van verbinden, ook een community. De app lijkt als doel te hebben mensen wat dichter bij elkaar te brengen en opent zelfs met een pagina waarop gebruikers berichten achterlaten en waarop wordt gereageerd. Daar halen gebruikers meteen een probleem van Wakie aan: je spreekt wel iets in, maar je hoort geen mensen wakker worden.

Wakie review community iPhone Wakie iPhone vriend uitnodigen

Dat is helaas goed mogelijk, en dat minpunt komt op de rekening van Apple. Apple staat niet toe dat onafhankelijke wekker-apps de stilstand van de iPhone of iPad omzeilen. Heeft iemand zijn telefoon op op stil staan, dan hoort diegene zijn of haar Wakie-belletje niet. Zonde voor dat liedje dat je zong. De app is gelukkig ook verkrijgbaar voor Android en Windows Phone. Dat vergroot de kans dat je mensen kan verblijden met een originele goedemorgen.

Wakie is een prachtidee

Ondanks dat je zelf nog niet gewekt kan worden in de app, is Wakie nu al een leuke applicatie. De centrale navigatieknop laat altijd zien hoeveel mensen je op dit moment wakker kan bellen en zo kan je meermaals mensen wakker maken met je enthousiasme en je creativiteit. Het mag dan nog niet volledig werken in Nederland en België: Wakie’s idee is prachtig.

Pluspunten

  • Mensen verrassen is een schitterend idee
  • Leuk uitgewerkte app

Minpunten

  • Nog niet gewekt worden in Nederland en België

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 januari 2015 om 9:38
Onderwerpen
,
Categorie
Lifestyle
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.