RunKeeper heeft widget voor Vandaag-scherm en Spotify-functie

RunKeeper heeft een widget voor het Vandaag-scherm gekregen om snel hardlooprondjes te starten en stoppen. Ook zit er Spotify-functie in.

RunKeeper-Today-widgetRunKeeper maakt het bijhouden van je hardlooprondjes nog makkelijker. Voortaan zie je op het Vandaag-scherm hoe het ervoor staat met je hardloop-workout. In de changelog stond eerder vandaag nog dat er ook Spotify-integratie was toegevoegd, maar die functie lijkt op het laatste moment te zijn teruggetrokken.

Een widget was een van de meestgevraagde functies sinds iOS 8 beschikbaar kwam, in september vorig jaar. Je hoeft nu niet meer de app op te starten, om te zien hoe lang je hebt gelopen en wat je tempo is. Ook zie je een knop waarmee je in één keer je volgende hardlooptraining kunt starten. Helaas geeft RunKeeper niet aan wanneer die volgende training is. Er staat alleen ‘Ga Hardlopen’ (of ‘Ga Fietsen’, als dat jouw favoriete sport is). Druk op deze groene knop en je gaat meteen naar de RunKeeper-app. Bovendien begint de tijdmeting meteen, op basis van je vorige instellingen.

runkeeper-ga-hardlopen

Heb je de laatste keer de stopwatch-optie gebruikt dan zal RunKeeper dus ook in deze modus starten. Wil je instellingen aanpassen, dan zul je dus alsnog eerst naar de app moeten gaan. Tijdens het sporten zie je in het Vandaag-scherm hoe het ervoor staat: hoeveel tijd is verstreken, hoeveel kilometer je hebt gelopen en met welk tempo.

Via het Vandaag-scherm kun je ook makkelijk pauzeren en weer verder gaan of stoppen. De gesproken feedback krijg je natuurlijk ook nog steeds, dus je hoeft eigenlijk niet naar het scherm te kijken.

Waar is de Spotify-functie?

In de changelog werden ook Spotify-afspeellijsten genoemd, maar RunKeeper heeft de omschrijving nu aangepast waardoor de verwijzing naar Spotify is verdwenen. Toch zit het er nog steeds in. Met de Spotify-functie kun je genieten van de populairste afspeellijsten tijdens het hardlopen. Je hebt hiervoor wel een betaald Spotify Premium-account nodig. Via de instellingen van RunKeeper koppel je de app aan je Spotify-account om tijdens je training te luisteren naar afspeellijsten van jezelf en van anderen. Handig!

runkeeper-spotify runkeeper-update-spotify

RunKeeper is een van de meestgebruikte hardloop-apps voor smartphones en is beschikbaar op veel platformen. Op de iPhone en iPod touch heb je iOS 6.0 of hoger nodig. Wil je de premium-functies zoals meer trainingen en locatie volgen op de kaart, dan moet je een jaarabonnement afsluiten van $40 per jaar. De eerder genoemde stopwatch-modus zit sinds november 2014 in de app. Die maakt het mogelijk om de app ook binnenshuis op de loopband te gebruiken. Je vult dan achteraf in hoeveel kilometer je gelopen hebt. RunKeeper ondersteunt bovendien HealthKit, zodat je je gegevens in Apple’s Gezondheid-app terugziet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2015, 14:10
Categorie Apps
Onderwerp runkeeper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.