Dot oordop BLuetooth

Dot wil ‘s werelds kleinste Bluetooth-headset worden

De Dot wil de kleinste Bluetooth-headset ter wereld worden. Deze Bluetooth-doppen zijn ongeveer net zo groot als een gewone in-ear hoofdtelefoon.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Dot oordop BLuetoothBellen via een Bluetooth-headset kan hartstikke handig zijn, maar je moet dan wel bereid zijn om een groot, plastic gevaarte aan de zijkant van je gezicht te hangen. Apparaten worden ieder jaar echter steeds kleiner, en inmiddels beginnen er zelfs compacte, draadloze headsets op te duiken. De Dot op Kickstarter wil de kleinste worden: deze oordop van 3,5 gram ziet er hetzelfde uit als de gemiddelde in-ear oortelefoon, maar gebruikt Bluetooth om met je iPhone te verbinden. Dankzij de ingebouwde microfoon kun je er ook mee bellen.


De Dot-oordop houdt het tussen de zes en negen uur vol op een volle batterij. Of nou ja, de houder waar je de doppen in bewaart. De oordoppen zelf kunnen een uur achter elkaar worden gebruikt, waarna je ze weer in de cilinder moet stoppen. Is deze oplader leeg, dan voorzie je hem van stroom met een micro-usb-kabel.

Het idee achter de Dot zal sommigen bekend voorkomen. Op iCulture schreven we in 2014 nog over de Earin, draadloze oordoppen die ongeveer hetzelfde werken. Ook de Earin-doppen zijn klein, maar de makers van Dot zeggen dat ze een nog compacter alternatief hebben gemaakt. Daarnaast zijn de Dot-doppen goedkoper en hebben ze een langere batterijduur.

Dot oordop gif

De Dot is op Kickstarter in twee varianten te bestellen: de Mono en Stereo. De Mono kost 59 dollar en wordt geleverd met slechts één oordop, waardoor hij ideaal is om mee te bellen. Wil je naar muziek luisteren? Dan kun je de Stereo bestellen voor 89 dollar, zodat je meteen twee doppen krijgt toegestuurd. De makers verwachten dat de Dot vanaf december wordt verzonden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.