QLIPP

QLIPP: een coach voor je tennisracket

Met de QLIPP aan je tennisracket wordt een balletje opslaan een high tech-onderzoek. Via een app houdt de gadget bij hoe je slaat, en waar de verbeterpunten zitten.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

QLIPP-tennis

Of je nu al jaren tennist op professioneel niveau, of erachter wilt komen hoe je beter kunt serveren: van goed advies is nog nooit iemand slechter geworden. De QLIPP is een klein blokje dat je aan je tennisracket bevestigt. Na afloop van een tennis-sessie geeft QLIPP je uitgebreide info over je prestaties via een iPhone-app.

QLIPP vastmaken aan tennisracket

Een accelerometer en gyroscoop in het blokje bepalen samen met een slim algoritme waar en hoe hard je de tennisbal hebt geraakt. Met deze informatie stelt de QLIPP-app de Sweet Spot vast: de plaats op het racketblad waar je de bal voortaan het beste kunt raken. Hierbij weet de QLIPP precies het verschil tussen een forehand en backhand.

Verbeterpunten en grafieken

Om ervoor te zorgen dat je racket niet te zwaar wordt, weegt de QLIPP acht gram. Je voelt de gadget dus wel hangen, maar volgens de makers zorgt dit niet voor problemen. Ook hoef je je er tijdens een wedstrijd geen zorgen om te maken, zolang je hem maar aanzet voordat je begint. Na afloop zie je in een grafiekje hoe je het gedaan hebt, en waar de verbeterpunten zitten.

QLIPP-video

Ondertussen kun je de bijbehorende QLIPP-app ook gebruiken om via je iPhone-camera tips te krijgen over je houding en de manier van slaan. De ingebouwde batterij van de QLIPP moet het vier uur volhouden. Je kunt deze meer dan vijfhonderd keer opladen voordat hij vervangen moet worden.

QLIPP of Zepp?

De QLIPP is goed te vergelijken met de Zepp van Zepp Labs: een tracker die je niet op de snaren, maar onderaan je racket klikt. De uiteindelijke winkelprijs komt in beide gevallen op $130 te liggen. Het verschilt zit hem dan ook vooral in de plaats waar je de gadget vastklikt en waar jouw voorkeur naar uitgaat op dat gebied en welke app je fijner vindt.

QLIPP op Indiegogo

Voorlopig bevindt de QLIPP zich nog in de Indiegogo-fase, waarmee een bedrag van 30.000 dollar opgehaald moet worden. Op het moment van schrijven zijn ze met nog 26 dagen te gaan al op 88%, dus de kans is groot dat de crowdfundingcampagne zijn doel haalt. Op de Indiegogo-pagina kun je ook je eigen QLIPP bestellen vanaf $84,- (omgerekend €76,-), die naar verwachting in december geleverd wordt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juli 2015, 14:57
Categorie Accessoires
Onderwerpen indiegogo, tennis

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.