Doe J.J. Abrams na met anamorfische iPhone-lens

Op Kickstarter is een anamorfische lens verkrijgbaar voor 125 dollar. De 1.33x Anamorphic Adapter Lens voor iPhone 5 en 5s wordt vanaf maart 2014 geleverd.

anamorfische-lens-iphoneWe hebben al heel wat fisheye- en groothoeklenzen voor de iPhone zien langskomen. De olloclip is veruit de bekendste, maar er zijn nog veel meer aanbieders. Meestal gaat het om standaardlenzen, zoals een macrolens om insecten nog beter te kunnen fotograferen. Een nieuw Kickstarter-project gooit het over een andere boeg: een 1.33x anamorfische lens waarmee je breedbeeld films en video’s kunt maken, zoals in de films van J.J. Abrams.

Bedenker Moondog Labs heeft de benodigde investering van 30.000 dollar inmiddels ruimschoots binnen, dus je bent ervan verzekerd dat het project doorgaat. De snelle beslissers konden voor $85 zo’n lens aanschaffen, maar inmiddels zijn alleen de lenspakketten vanaf $125 nog te koop. Het Kickstarter-project loopt nog 12 dagen, waarna de productie van start zal gaan. De eerste lenzen worden in maart 2014 verwacht.

Wat het effect van zo’n lens is, kun je hieronder bekijken. Normaal heb je een standaard 4:3 fotoformaat:

niet-anamorfisch

Met een 1.33x anamorfische lens krijg je een veel breder 16:9 beeld:

anamorfisch-lens

Het idee is dat je breedbeeld video schiet op een 35mm-film of ander medium dat niet de beeldverhouding van breedbeeld ondersteunt. Daarna breng je de video terug naar z’n oorspronkelijke formaat tijdens de projectie. Met software zoals Final Cut Pro en Handbrake kun je het brede effect weer herstellen in video’s. Voor foto’s is er Adobe Photoshop of GIMP gebruiken, maar dat is desktopsoftware. De bedenkers van deze lens gaan ervoor zorgen dat de iOS-app Filmic Pro het binnenkort ook gaat ondersteunen.

Meer info op Kickstarter.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 december 2013, 9:56
Categorie Accessoires
Onderwerpen camera, kickstarter, lens

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.