iPhone 4 heeft meer last van glasbreuk dan iPhone 3GS

De iPhone 4 heeft een hogere kans om beschadigd te raken dan de iPhone 3GS. Vooral de kans op glasschade is veel groter, terwijl de kans op vochtschade is afgenomen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone 4 schadeDe iPhone 4 is gemaakt van Gorilla Glass extra versterkt glas. Toch blijkt het glas niet zo onverwoestbaar als de fabrikant ons wil doen geloven. Uit een onderzoek van SquareTrade blijkt dat glasbreuk veel vaker voorkomt bij de iPhone 4 dan bij de iPhone 3GS. SquareTrade onderzocht ruim 20.000 schadegevallen en concludeert daaruit dat een iPhone 4 eigenlijk maar door twee oorzaken kapotgaat: een gebroken scherm (82%) en vocht (17%). De overige schadeoorzaken (1%) zijn verwaarloosbaar.

De iPhone 4 wordt veel vaker door glasbreuk getroffen dan z’n voorganger, de iPhone 3GS (82% tegenover 76%). Misschien is dat niet zo gek. Bij de iPhone 3GS is alleen de voorkant van glas gemaakt, terwijl bij de iPhone 4 het glas aan voor- en achterkant aanwezig is. SquareTrade keek naar de eerste vier maanden nadat de iPhone 4 op de markt kwam en geeft nog wat andere details:
iphone 3gs schade

  • Bij de iPhone 4 had 25% van de glasschade betrekking op de achterkant
  • De kans om de iPhone 4 te beschadigen is 68% hoger dan bij de iPhone 3GS
  • Zo’n 15,5 procent van de kopers van een iPhone 4 krijgt binnen een jaar te maken met schade.

Deze cijfers over glasschade zijn interessant in het kader van Glassgate, een recent optredende klacht waarbij het glas van de iPhone beschadigt raakt door vuil dat in hoesjes dringt.

Meer info: SquareTrade

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2010, 22:29
Categorie Achtergrond
Onderwerp google glass

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.