Twitter optimaliseert website voor tablets

Twitter heeft een nieuwe HTML5-interface voor tablets uitgebracht. Met de website krijg je voortaan twee kolommen te zien, zodat de ervaring meer op die van de desktop lijkt.

twitter-ipadGoogle bracht een paar dagen geleden al een verbeterde zoekinterface voor tablets uit. Nu is de beurt aan Twitter. Het bedrijf heeft een HTML5-gebaseerde versie van Twitter.com uitgebracht, die binnen een week gaandeweg beschikbaar komt voor alle gebruikers van Twitter. Tot voor kort kreeg je nog een interface met één kolom te zien, als je de mobiele site van Twitter op je iPad bezocht. Dit is nu veranderd in twee kolommen, zoals je ook op de desktop gewend bent. Ook worden touch-bewegingen met je vinger ondersteund. De volgende grote partij die aan de beurt is, is Facebook. Zij zijn bezig met hun HTML5-initiatief Project Spartan, maar daar is op de iPad nog niets van te zien.

De tabletversie van Twitter is een combinatie van de desktopervaring van Twitter en de mobiele apps en is afgeleid van Twitter’s HTML5-client voor iPhone en Android. Wie de nieuwe interface nog niet ziet, moet nog even geduld hebben: Twitter gaat de uitrol gaandeweg uitvoeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2011, 9:11
Categorie iOS
Onderwerpen html5, twitter, website

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.