Dailymotion gaat eigen iPhone-applicatie voor mobiele video maken

DailyMotion is van mening dat Apple niet alle videohostingdiensten even eerlijk worden behandeld. YouTube heeft de beschikking over plug-ins die DailyMotion niet kan gebruiken. Toch gaan ze een iPhone-applicatie ontwikkelen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

dailymotion iphoneHet is een bekend probleem: je bladert op je iPhone door een webpagina en ziet een interessante video. Maar helaas, het is geen YouTube dus de kans is groot dat je de video niet mobiel kunt bekijken. Dailymotion is dat ook een doorn in het oog. Chief technical officer Olivier Poitrey klaagt dat Apple niet alle videohostingdiensten gelijk behandelt. De iPhone-versie van Safari vereist een speciale plug-in voor YouTube waarmee je de video’s in H.264-formaat kunt bekijken. Flash wordt niet ondersteund, terwijl veel videodiensten er wel gebruik van maken (inclusief YouTube). Dailymotion is nu van plan om een native iPhone-applicatie te maken.

dailymotion appDie speciale iPhone-applicatie moet de beperkingen van Safari omzeilen en komt zowel in een betaalde als in een gratis versie met advertenties beschikbaar. Volgens Poitrey is het probleem dat de plug-in technologie die YouTube nu gebruikt, niet wordt aangeboden aan andere diensten. Dailymotion heeft contact opgenomen met Apple om oplossingen voor te stellen, maar daar hebben ze geen respons op gehad.

Toch is die speciale iPhone-applicatie eigenlijk helemaal niet zo dringend nodig, want via iphone.dailymotion.com kun je al sinds juli 2007 (dus toen de eerste iPhones nog maar net op de markt waren) video’s in MP4-formaat bekijken, zie afbeelding hierboven.

Via: MacGeneration (via Google Translate)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 december 2009, 18:23
Categorie Apps
Onderwerp video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.