Cydia nu officieel geschikt voor iOS 7 (jailbreak)

Cydia is officieel aangepast voor iOS 7.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Cydia 1.1.9 op iOS 7De alternatieve app store Cydia heeft een belangrijke update gekregen, waardoor deze nu officieel geschikt is voor gebruik op iOS 7. De tweak MobileSubstrate, die voor het functioneren van veel andere tweaks vereist is, is nog niet geschikt gemaakt voor iOS 7. De updates waren nodig omdat de evasi0n 7 jailbreak is uitgebracht zonder dat ontwikkelaars tijd hadden om zich daarop voor te bereiden. De update van Cydia maakt gebruikt van een nieuw design in de stijl van iOS 7 die is verzorgd door Surenix, waarbij de icoontjes zijn ontworpen door Kyle Matthews. Cydia-ontwikkelaar Saurik heeft uitgelegd hoeveel werk er zat in het maken van een vernieuwde versie van Cydia, die een indrukwekkend aantal iOS-versies ondersteunt. Cydia 1.1.9 is namelijk geschikt voor iOS 2.0 tot iOS 7.0.

Update: sinds 31 december 2013 is ook Mobile Substrate 0.9.5000 voor iOS 7 beschikbaar, die zowel 32-bit als 64-bit toestellen ondersteunt.

Saurik geeft aan dat de basisfunctionaliteit van Cydia nu grotendeels werkt, maar dat er nog allerlei kleine functies en verbeteringen mogelijk zijn, die hij graag zou willen toevoegen aan een toekomstige Cydia-update. Nu de basisfunctionaliteit van Cydia voor iOS 7 echter beschikbaar is, zal de aandacht van saurik eerst uitgaan naar het updaten van Mobile Substrate. De vernieuwde versie van Cydia is te vinden via Saurik’s eigen Cydia/Telesphoreo-repo. Je krijgt automatisch de mogelijkheid om te updaten aangeboden als je Cydia opent. Het is aan te raden daarbij te kiezen voor volledige upgrade.

Cydia update voor iOS 7

Tot nu toe is de compatibiliteit van bestaande jailbreaktweaks met iOS 7 zeer beperkt. Met name op de iPhone 5S, iPad Air en iPad mini retina, die allen gebruik maken van een 64-bit chipset, werkt op dit moment vrijwel geen enkele tweak. De update van Cydia is een belangrijke eerste stap om tweaks geschikt te maken voor iOS 7. Voordat er breed ondersteuning kan worden geboden voor iOS 7 en met name voor de 64-bit chipset zal echter ook nog een update van Mobile Substrate plaats moeten vinden, die ook door saurik verzorgd wordt.

Het is aan te raden om voor de installatie van een specifieke tweak te controleren of deze al geschikt is voor iOS 7. Je kunt daarvoor bijvoorbeeld de iOS 7 Tweaks Compatibility List gebruiken. Meer hierover kun je lezen in ons overzicht van de beste tweaks en apps.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 december 2013, 11:50
Categorie Jailbreak
Onderwerpen cydia, evasi0n, ios 7, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.