Cryptomator iPhone en Mac

Cryptomator versleutelt iPhone-bestanden voordat je ze naar de cloud stuurt

Met Cryptomator kun je bestanden op je iPhone, iPad en Mac versleutelen voordat je ze naar online opslagdiensten zoals Dropbox en Google Drive stuurt. Veel veiliger!

Online opslagdiensten zijn handig omdat je overal toegang hebt tot je bestanden en je iPhone minder snel vol raakt. Maar er schuilt ook een gevaar in: als ze in de cloud staan, weet je nooit of de autoriteiten of hackers erin kunnen neuzen. Om die kans te verkleinen is er nu Cryptomator (link), een app die je bestanden versleutelt voordat je ze naar een online opslagdienst verstuurt. Het is ideaal voor mensen die de versleuteling van de online diensten zelf niet vertrouwen en zelf de touwtjes in handen willen hebben.


Cryptomator iPhone en Mac

Cryptomator is open source

Cryptomator is open source en is zowel voor iOS als voor de desktop beschikbaar. Het werkt met alle diensten die synchroniseren met lokale opslag, zoals Google Drive en Dropbox. Cryptomator gebruikt 256-bit AES-encryptie waarbij de versleuteling helemaal lokaal wordt uitgevoerd. De online opslagdienst beschikt dus niet over jouw unieke sleutel. Op de iPhone en iPad zijn je lokale gegevens beveiligd met Touch ID.

Cryptomator op de iPhone: lijst met bestanden Cryptomator met Touch ID-beveiliging

Ontwikkelaar Tobias Hagemann werkt al twee jaar aan Cryptomator en heeft gekozen voor een oplossing waarbij je zelf bepaalt wat je betaalt. Bij de iOS-versie was dat niet mogelijk; vandaar dat de ontwikkelaar daar €1,99 voor vraagt. Je kunt Cryptomator downloaden via de website van de ontwikkelaar of in de App Store.

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 maart 2016 om 13:42
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.