Cricket: stil fietsalarm met iPhone-app

De Cricket is een stil fietsalarm dat verbinding maakt met je iPhone om alarm te slaan bij een fietsendief.

Cricket fiets alarmDe Cricket is een apparaatje ter grootte van een flessendop, dat met behulp van een ingebouwde sensor bewegingen herkent. Door de Cricket aan je fiets te hangen krijg je een pushnotificatie zodra iemand er met je fiets vandoor gaat. De Cricket heeft een draadloos bereik van 50 meter, waardoor je in veel gevallen een bericht krijgt als je fiets buiten staat en jij zelf binnen zit. De batterij van het fietsalarm houdt het een jaar vol.

De lange batterijduur van de Cricket is deels te danken aan het gebruik van Bluetooth 4.0. Dit betekent wel dat je minstens een iPhone 4s nodig hebt om met de Cricket te verbinden. Het kleine formaat lijkt verder geen overbodige luxe: eenmaal gestolen kan de Cricket op je fiets met andere Crickets verbinden, om zo de locatie van je fiets te achterhalen. Daarvoor moet de tracker wel klein genoeg zijn, zodat de dief hem niet zomaar verwijdert. Overigens heb je pas echt iets aan de trackingoptie als de Cricket veel in Nederland wordt verkocht, wat bij zulke crowdfundprojectjes nog maar de vraag is.

Een donatie van 29 dollar verzekert je van de Cricket, mits de makers 30.000 dollar op 26 november weten in te zamelen. Met nog een maand te gaan naderen ze inmiddels al een derde van dit bedrag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2013, 17:34
Categorie Accessoires
Onderwerp indiegogo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.