Mophie werkt aan creditcardlezer voor de iPhone

Mophie is bezig om een creditcard-lezer voor de iPhone te ontwikkelen. Daarmee kunnen winkeliers en zelfstandigen vanaf hun iPhone betalingen uitvoeren. Mophie wordt daarmee een concurrent van de nieuwe iPhone-betaaloplossing Square van Jack Dorsey.

mophie creditcardMophie is een bekende accessoiremaker voor de iPhone. Ze maken bijvoorbeeld de Mophie Juice Pack Air, een hoesje met ingebouwde batterij. Vlak voor de CES brengen ze nog snel een persbericht uit om aan te kondigen dat ze een creditcard-lezer voor de iPhone gaan ontwikkelen. Het is een compleet nieuwe markt voor Mophie.

Ze hielden zich tot nu toe uitsluitend bezig met hardware. Voor de betaaloplossing zullen ze ook software moeten ontwikkelen. Mophie’s betaaloplossing wordt een directe concurrent van de pasgeleden aangekondigde oplossing Square, van Twitter-medeoprichter Jack Dorsey.

Daarnaast is er nog een ander systeem met de naam PAYware in ontwikkeling. Mobiel betalen op de iPhone, de trend van 2010? De creditcard-lezer van Mophie lijkt misschien bedoeld om makkelijk je creditcardgegevens op mobiele websites en in applicaties in te vullen, maar dat is niet het geval. Navraag bij de fabrikant maakt duidelijk dat het daadwerkelijk is bedoeld als een betaaloplossing, voor winkeliers en kleine zelfstandigen die transacties willen uitvoeren. Square is van plan om de verwerking van de betalingen zelf uit te voeren. Mophie kiest misschien een andere oplossing, bijvoorbeeld verwerking door PayPal of Authorize.net.

Via: MobileCrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 december 2009, 12:02
Categorie Accessoires
Onderwerpen betalen, creditcard, mophie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.